Прочитај ми чланак

Ко уцењује Вука Јеремића за више од 200.000 евра?

0

Никад краја главобољама за Вука Јеремића, бившег министра спољних послова и још увек актуелног председника Тениског савеза Србије, који је коначно данас отпутовао за Њујорк да преузме функцију председавајућег у Уједињеним нацијама. Влада Србије му је преполовила буџет, Тениски савез му је бакротирао, а Типсаревић и друштво му траже више од 200.000 евра годишње да би уопште играли за Србију.
Таман се Јеремић помирио са чињеницом да ће се у Њујорку башкарити са ипак двоструко мање пара у свом „америчком буџету“, уследио је нови шок. Влада му није дозволила да отвори канцеларију у Београду која би била наводна спона Србије са Њујорком, а где је планирао да удоми све своје верне сараднике из времена док је био министар. На челу те канцеларије требало је да буде његова саветница Александра Радосављевић.

Једва је преболео чињеницу да као председник ТСС на Олимпијским играма у Лондону није добио почаст да седи у ложи Новака Ђоковића док се Ноле бори са Дел Потром за бронзану медаљу. Наиме, Ноле је откачио Јеремића и већ седам месеци му не одговара ни на СМС поруке, пошто не подржава програм свог тате да политичари треба да се мешају у спорт.

Јуче је стигла нова главобоља за Јеремића! Уместо да иде у зграду УН и да се бави проблемима Сирије и осталих земаља, мораће на састанак са Типсаревићем и друговима из репрезентације, који ултимативно од њега захтевају астрономске хонораре да би и даље наступали за репрезентацију Србије.

Како поуздано сазнајемо, Типсаревић ће на сутрашњем састанку тражити додатних 100.000 евра по години, Зимоњић и Троицки по 50.000, а Бозољац 20.000 евра. Једини који се за сада није изјашњавао о парама нити је било шта тражио је Новак Ђоковић. Иначе, наши тенисери су и без овога богато награђени, јер им припада чак 80 одсто од укупних средстава које за Дејвис куп издваја ИТФ (Светска тениска асоцијација). Нема готово ниједне земље у свету која толики новац даје играчима. Примера ради, кад су победили у Дејвис купу добили су преко милион долара.

У понедељак се Вук Јеремић опростио на годину дана од нашег тениса на седници Управног одбора ТСС. Неки су злурадо тада закључили да ће сада управљати из Њујорка даљинским управљачем. А на тој седници се могло чути и да је наш тениски савез банкротирао и да нема новаца ни за плате запослених. То се десило када је недавно спортска дворана Спенс из Новог Сада пустила меницу на преко 100.000 евра за потраживања од прошле године, кад су се играли Дејвис и Фед куп мечеви Србије са Канадом, односно Индијом.

 

Шошкић: Тачно је за банкрот!

Редакција Правде је позвала Чедомира Шошкића, менаџера ТСС, и упитала га да ли је тачно да играчи траже додатне паре и да је блокиран рачун савеза.

– Нажалост, ово друго је тачно! Финансијске обавезе одржавања тих мечева преузео је Град Нови Сад. Не знамо зашто то нису измирили према свом предузећу Спенсу, а ови су потпуно некоректно пустили меницу нама. Ми не знамо да ли ће Град Нови Сад платити свој дуг, али су нама, у сваком случају, направили озбиљан проблем. А што се тиче играча и пара, ја за сада о томе не знам ништа!

 

 

( Правда )