Прочитај ми чланак

Дулић: Нисам лопов ни криминалац!

0

Скупштина Србије требало би да укине имунитет бившем министру и посланику ДС Оливеру Дулићу, кога Тужилаштво за организовани криминал терети за злоупотребу службеног положаја. Дулић је рекао да нема потребе да га „полиција јури по граду и да ће се појавити где треба“….

Пратите са нама ситуацију из минута у минут…

 

 13:25 НАСТАВЉЕНА РАСПРАВА О ИМУНИТЕТУ ДУЛИЋА

Посланици Скупштине Србије наставили су данас расправу коју је, у претходном делу седнице, уместо приче о укидању имунитета посланика Демократске странке Оливера Дулића, обележило јављање о повредама Пословника.

 12:00 ПАУЗА ЗБОГ КОМЕМОРАЦИЈЕ ВОЈИНУ ДИМИТРИЈЕВИЋУ
Пауза у Скупштини Србије биће од 12 до 13 сати, како би посланици који то желе могли да присуствују комеморацији Војину Димитријевићу.

 11:28 ПОСЛАНИЦИ ДС ТРАЖЕ ОДЛАГАЊЕ РАСПРАВЕ
Посланици Демократске странке затражили су данас од председника Скупштине Србије Небојша Стефановић да се због правних и пословничких разлога одложи расправа о укидању имунитета посланику те странке Оливеру Дулићу.

Шеф посланика ДС Драгољуб Мићуновић рекао је да Дулића нико није позвао на седницу Административног одбора на којој је донета одлука да се парламенту предложи укидање имунитета, као и да Тужилаштво у захтеву за укидање имунитета није објаснило на који став члана 359. Кривичног законика се позвало.

„То је најгрубљи начин злоупотребе Пословника и Скупштине. Не може се о неком расправљати, а да се његова реч не чује. Веома олако Административни одбор је направио још једну грешку“, рекао је Мићуновић.

Он је објаснио и да поменути члан Кривичног законика има неколико ставова у којима се помињу различите казне, а за које није потребно укидати имунитет.

 10:30 ПОЧЕЛА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ
Почела седница републичког парламента са само једном тачком дневног реда – Предлогом одлуке о укидању имунитета Дулићу

 10:11 ДУЛИЋ: НИСАМ КРИВ!
– Ја нисам лопов и нисам криминалац. И није било потребе да се сазива Скупштина и троше државни ресурси, кад сам се ја у суботу јавно одрекао имунитета – изјавио је Оливер Дулић, уочи почетка седнице Парламента.

Посланик ДС и бивши министар рекао је да се „од овог тренутка неће више оглашавати у јавности поводом овог случаја“ и да је спреман да се суочи са свим последицама.

– Нема потребе да ме јуре по граду и да троше бензин. Ја ћу да се одазовем где год буде требало – изјавио је Дулић.- Нема разлога да ме задрже, а буду ли ме задржали то ће бити доказ да је ово мрцварење једног човека.

На конференцији за новинаре која је трајала свега неколико минута, Дулића су присуством подржале колеге из посланичког клуба ДС, а он је на крају рекао:

– Ја сам пристојан човек и не желим да присуствујем седници на којој ће се о мени расправљати. Скупштини желим срећан рад.

 08:59 ОЧЕКУЈЕ СЕ ПОЧЕТАК СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ
Скупштина Србије данас ће расправљати о укидању имунитета посланику Демократске странке Оливеру Дулићу, кога Тужилаштво за организовани криминал терети за злоупотребу службеног положаја, у време док је у претходној влади био министар животне средине, рударства и просторног планирања.

Седницу републичког парламента са само једном тачком дневног реда – Предлогом одлуке о укидању имунитета Дулићу, сазвао је председник парламента Небојша Стефановић и то на захтев скупштинског Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања.

 

( Вечерње Новости )