Прочитај ми чланак

Вучић: Хапсићемо све, неће бити повлашћених

0

Вучић: Неће бити заштићених
Сутра ће се на првом радном састанку окупити чланови Бироа за координацију службама безбедности, а међу темама ће бити и афера о Агробанци, потврдио Вучић.

Александар Вучић, ће као коориднатор, водити сатанак, коме ће присуствовати шефови све три обавештајне службе, републички јавни тужилац, тужилац за организовани криминал, директор полиције и још неколико особа које су они позвали на сутрашњи састанак.

На дневном реду биће најтеже ране – информације о корупционашким аферама, крупном криминалу, тешким кривичним делима… Главну реч имаће шеф тог тела, Александар Вучић.

 „Мислим да као резултат можете да очекујете наставак жестоке акције државе против криминала и корупције, што ће се видети и наредних дана, али ја тек очекујем за месец и по, два, пуне резултате те борбе,“ рекао је Вучић.

Једна од основних тема састанка, иако не једина, биће истрага која се води о Агробанци. Вучић каже да има снаге да се обрачуна и са “крупним рибама” у тој афери, без обзира на то да ли се ради о бизнисменима, финасијерима политичких партија, самим политичарима или било ком другом. Он каже да је погледао комплетну документацију о Агробанци и да тај случај за њега има јаку симболику.

„Пропадање и наше државе и како смо до свега овог дошли и на који начин смо дотле стигли, мислим да је то слика и прилика. И зато ту неће бити пардона никаквог. Нисам вам случајно рекао да ћете видети да неће бити никога ко би могао да буде заштићен у тој афери,“ каже први председник Владе Србије.

Међу онима који неће бити заштићени, уколико суд утврди да су криви, јесу и они који су бившем председнику ИО Агробанке Душану Антонићу јавили да му се спрема хапшење. Вучић каже да је Антонић, из села поред Зворника, побегао на територију Федерације БиХ, али да су безбедносне службе у сваком тренутку знале где се крије.

„Мислим да је и њему, али и некима другима било јасно да то што би неко покушао да му помогне, да би му учинио медвеђу услугу, а ако ме питате да ли знам ко су људи који су тобоже желели да учине услугу – да знамо, имамо и те врсте информација,“ казао је он.

Упитан шта ће бити са њима, Вучић је рекао: „Морају надлежни државни органи да утврде да ли има извршења кривичног дела или у кивичног дела у покушају, а ако има – одговараће, ако нема – ништа.“

Одмотавање клупка званог Агробанка тек је почело, најављује Вучић, али не жели да говори о именима. Медији су спекулисали да се спрема хапшење великог броја бизнисмена који су узимали повољне кредите од те банке. За сада, иза решетака је деветоро људи, за које постоји сумња да су давањем ненаплативих кредита оштетили државу за више од 300 милиона евра.