Прочитај ми чланак

ВЕДРАНА РУДАН: Хитлер се данас указује у облику САД, НАТО, ММФ, банака, Ангеле Меркел

0

Свакога дана на нашим екранима видимо очајне младе људе како одлазе из своје опљачкане земље да се више у њу никад не врате.

Десеци криминалаца који су Хрватску оглодали до кости данас су угледни људи који су код председнице славили Дан државности. Ратни злочинац, мафијаши, пропала певачица, “генерал” маскиран у јужноафричког диктатора и КГК одевена у језиво скројену оправу. У свакој бољој лудници луdаци на свечаном ручку делују нормалније.

vedrana rudan malaСви хрватски медији труде се да нам опишу слатки живот у Ирској, Данској, Канади, Њемачкој… Тамо ће наша деца зарађивати на десетке хиљадаа евра, има ће и боље услове рада, времена су тешка, срећом, ми смо у ЕУ па месо нашег меса може без административних фрка отићи трбухом за крухом. Ријечки лекари одлазе у Катар. Посебно се траже радиолози. Плата је неколико хиљада евра, лежи на рачун, лову за трошкове живота доби ће на руке.

Катар је уређена земља. Дроге нема али има смртне казне ако ти је нађу. Због крађе реже се рука, ако поновиш и друга. Питам се питам колико би безруких било на ручку наше Колинде да катарски обичаји завладају нашом земљом. А у Сабору? А на судовима? У болницама?

Судије би безруки диктирали пресуде. Министар болести би од произвођача медицинске опреме лову добивао на куке, шеф свих хрватских фудбалера носио би сако без рукава, попови би верницима у уста уваљивали хостије по принципу с језика на језик, премијерима би љубавнице помагале код скидања гаћа, тајкуни би се диљем Хрватске њихали на бандерама, а лешинари би им кјуцали утробу…Нажалост, овиме у чему живимо владају сподобе милости пуне према себи и себи сличнима.

Исељавање наше деце није неорганизирана акција. Рачуница је врло једноставна. Ако се у годину дана из Хрватске исели милион људи у најбољим годинама овде ће бити довољно мјеста за милион људи у било којим годинама. Хрватска ће, како данас ствари стоје, бит избјеглицефрендли. И треба бити. Стотине хиљада избеглица стижу у Европу јер су им земље из којих долазе претворене у прах и пепео. Јесмо ли их ми сравнили са земљом? Наравно. Ако нека држава нападне НАТО чланицу напала је НАТО. Кад НАТО нападне неку државу свака чланица је дужна примити избеглице из разорене земље. Осим Америке. Америка није чланица НАТО-а. Она је НАТО.

Живимо у репризи. Европа је на рубу рата. Дижу се зидови, мрцваре и убијају Цигани, Јевреји бјеже из Париза, црнци у Лондону осећају се као црнци у Америци, Хитлер је свуда око нас. Њушимо га али га не препознајемо. Не треба се чудити. У нашем памћењу Хитлер носи брчиће, а Амери на Европљане бацају пакете са храном. Данас нам се Хитлер у Европи указује као банка, Ангела Меркел, ММФ, НАТО, шеф Француске, шеф Британије…Додуше, папа није нацист. Збуњује нас Фрањо и збуњиват ће нас док га нетко не кокне.

И тако ће Хрватска, веројатно најбелија земља на свеету, ускоро постати бледосмеђа. Своје терамо, туђе прихваћамо, има ли ту логике? Рећи ћу да има да ме не би прогласили расистицом и мрзитељицом свега што ће ускоро постати хрватско.

(Блог Ведране Рудан)

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!