Прочитај ми чланак

Вулин запретио Стефановићу: Надлежни ће разговарати са њим

0

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је данас да ће "надлежни органи доћи и разговарати" са министром одбране Небојшом Стефановићем и провоптуженим у случају пољопривредног добра Јовањица на којем је узгајана марихуана Предрагом Кулувијом, због Колувијиних навода да му је нуђена слобода ако "лажно оптужи" брата председника Србије Андреја Вучића.

– Нема заштићених код Александра Вучића, није ни Стефановић. Видећемо шта је истина, да не судимо на основу новина, сачекајмо – рекао је Вулин за ТВ Пинк, поводом навода Колувије које је објавио таблоид Објектив да му је из кабинета министра Стефановића нуђена слобода ако у поступку који се против њега води за „Јовањицу“ лажно оптужи Андреја Вучића.

FOTO: Printscreen

Предраг Колувија ухапшен је крајем 2019. и суди му се под оптужбом за производњу огромне количине марихуане. Пре неколико дана пуштен је из притвора, а интервју који је објавио Објектив, дао је свом адвокату у поступку Владимиру Ђукановићу, посланику Српске напредне странке и председнику Одбора Скупштине Србије за правосуђе.

– Они су били сигурни да ћу пристати на њихову понуду. Да окривим Андреја Вучића да радим за њега, а за Звонка Веселиновића расад. Рекли су ми да треба да кажем да је његова производња у Врбасу – наведено је у Колувијином у интервјуу, поводом навода из оптужнице из периода док је Стефановић био министар полиције.

Вулин је рекао да је Владимир Ђукановић, којем је Колувија дао интервју, „веома озбиљан човек“.

Говорећи о заједничкој слици са Владимир Ковачевићем Ковачом (32), некадашњим вођом навијача ФК Рад који је недавно ухапшен због сумње да је подстрекивао да се у запали један аутомобил, Вулин је рекао да му је Ковачевић „пришао“ на концерту „Рибље чорбе“ и да је тако слика настала.

– Како сад они медији који су ме ‘пљували’ да ми је пријатељ не напишу да сам га ухапсио. Какви смо ми то пријатељи кад нисам спречио да ухапсе ту битангу, а знао сам за сваки секунд акције – рекао је Вулин.

Он је навео да је добро да му прилазе људи да се сликају, јер ако то престану то значи да је „завршио политичку каријеру“.