Прочитај ми чланак

„Случај Цвијан је највећа бизарност Вучићеве владавине“

0

Адвокат Иван Нинић изјавио је да смо "постали друштво без мрве емпатије, анестезирани и то у нашем најближем окружењу", напомињући да је "случај Цвијан парадигма нашег система".

„Научени смо и присиљени да верујемо званичним верзијама сваког догађаја и поред низа нелогичности и прећуткивања“, рекао је адвокат за нови број недељника Време, који подсећа да је Нинић послао захтеве са по пет питања о случају смрти политичара Владимира Цвијана Безбедносно-информативној агенцији.

Како је истакао, „онај ко доведе у питање званичну верзију у овој је земљи угрожен, били физички, било пословно, или је породица угрожена“.

„Ћутимо о свему, појединци дигну глас, за случај Станике Глигоријевић реаговао је Божо Прелевић, за хеликоптер реаговали су новинари, за Савамалу Родољуб Шабић. Ја, ето, постављам питања о Цвијану“, навео је Нинић.

Према његовим речима, „тај склоп околности да он (Цвијан) креће у борбу, улази у њу јавно, најављује процес, да потом нестаје, а онда сазнајемо да је мртав после три године, па то је највећа бизарност Вучићеве владавине“.

Наводећи да је Цвијан несумњиво много знао, Нинић је истакао да кад такви људи постану дисиденти у неком систему, „постају темпирана бомба, највећа претња било ком поретку, било којој држави, па и овој“.

„То је моменат кад Вучић води озбиље процесе, против (Мирослава) Мишковића и других бизнисмена. Мислим да је Цвијан био у поседу свих појединости око модуса операнди на основу ког су се доносиле одлуке да ли ће неко да иде у затвор, колико ће тамо да буде, под којим условима ће да изадје, када ће да буде подигнута оптужница против неког, да ли ће неко судјење да буде пролонгирано а неки доказни поступак компромитован или контаминиран“, рекао је Нинић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!