Прочитај ми чланак

Словенија легализовала ГЕЈ БРАКОВЕ иако да су Словенци три пута гласали против

0

Уставни суд Словеније је легализовао геј бракове и геј усвајања упркос томе што је становништво земље гласало против тога на три одвојена национална референдума.

Земља је постала прва држава бившег комунистичког источног блока која је легализовала хомосексуалне бракове, али је то учинила уз потпуно кршење демократске воље народа.

„Шест судија је 8. јула гласало за легализацију истополних бракова и усвајања, док је троје гласало против“, преноси Remix News.

„Већина је тврдила да је забрана истополних бракова неуставна. Како преноси Радио Франс, пресуда је донета након што су два геј пара поднела жалбе да не могу да се венчају или усвоје децу.

Словенци су последњи пут одбацили геј бракове на националном референдуму 2015. године, са 60 одсто гласова против, што је треће такво одбацивање овог питања.

Упркос томе што већина становништва одбија легализацију хомосексуалних бракова, влада ће вероватно то сада уградити у закон након судске пресуде.

„Када мађарска влада успостави вољу народа и забрани хомосексуалне бракове и геј пропаганду усмерену на децу, њима се прети санкцијама и ЕУ их оптужује да су „против демократије“ и „демократских норми“, али када врховни суд Словеније наметне геј агенду својим људима не добијају ништа осим похвала“, пише Крис Менахан.

Као што смо раније истакли, закон који је усвојила Народна скупштина Мађарске обезбедио је да сексуално образовање у школама „не сме да буде усмерено” на „промовисање хомосексуализма” или „промену пола”, према наводима владајуће странке Фидес.

Закон је такође забранио деци млађој од 18 година приказивање материјала који се односи на хомосексуалност или трансродност на телевизији, у филмовима или у рекламама.

То је покренуло неизабрану Европску комисију, која је покренула два поступка за кршење закона, док су челници 17 највећих земаља ЕУ реаговали писањем писма у којем тврде да закон представља кршење „основних права“.

Мађарска је одговорила рекавши да ЕУ нема никаквог посла да се меша у то како су мађарски родитељи одлучили да одгајају своју децу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!