Прочитај ми чланак

У страху су велике очи, Фајон: Брине нас да би Русија могла да нападне земље НАТО

0

Потпредседница Владе и министарка спољних послова Словеније Тања Фајон је изјавила да Словенија дели забринутост неких политичара и експерата да би Русија могла да започне рат против земаља НАТО-а ако помоћ Украјини не буде довољна

Словенија дели забринутост неких политичара и експерата да би Русија могла да започне рат против земаља НАТО-а ако помоћ Украјини не буде довољна, изјавила је потпредседница Владе и министарка спољних послова Словеније Тања Фајон.

Она је рекла да „дели забринутост земаља да би се руска агресија у Украјини могла проширити на суседне земље“.

„Зато чинимо све што је могуће да осигурамо мир“, рекла је она у интервјуу за Укринформ.

Фајон је рекла да је учествовала на заседањима Генералне скупштине и Савета безбедности УН како би показала подршку Украјини.

„Пре две године смо били шокирани да би суседна држава могла да нападне Украјину, прибегне тако бруталној агресији“, рекла је словеначка министарка и поручила да „морамо уложити све напоре да пронађемо политичко решење за рат“.

Она је истакла да Словенија подржава украјинску формулу мира и све мировне иницијативе које су у складу са међународним правом и Повељом УН.

„Такође верујем да нам је потребна шира међународна подршка, посебно са Глобалног југа“, додала је потпредседница Владе и министарка спољних послова Словеније.