Прочитај ми чланак

СКОПЉЕ: Протест против диктатуре, неће вакцину, траже оставку Заева! (ВИДЕО)

0

У Скопљу је у недељу одржан миран протест против корона диктатуре и нових мера, демонстранти су палили заштитне маске и тражили оставку премијера Зорана Заева, министра здравља Венка Филипчета и целе владе.

Учесници протеста, међу којима су били и власници угоститељских објеката, викали су да неће да се вакцинишу, носили су транспаренте са порукама: „Моје тело – Божије власништво“, „Моје тело је мој избор“, “ Заштитите планету, уклоните елиту“,“ Зауставите присилну вакцинацију „,“Вратите ми слободу, срушићемо ваш режим“.

Протест је почео испред зграде парламента, а настављен испред зграде Владе Северне Македоније, пренели су македонски медији.

У тој земљи, према одлуци владе у Скопљу, од понедљка ће за улаз у угоститељске објекте, на концерте или спротске догадаје бити обавезна потврда о вакцинацији или о прележаном ковиду-19.

Поред одласка у кафиће, ресторане или ноћне клубове, ковид сертификат ће бити неопходан и за све врсте прослава, које се могу организовати само на отвореном као и за концерте, семинаре, конференције, културне и спортске догађаје.

Народ у Макеоднији је такође био бесан и зато што је Вучићев пријатељ Зоран Заев најавио долазак хиљаде талибана из Авганистана, за које сумњају да ће бити наоружани муџахедини под плаштом „избеглица“, а претходно су Заев и Вучић потписали да Мини Шенгеном укину границе између наших држава. Рама је такође прихватио долазак хиљаде талибана из Авганистанам и такође потписао Мини Шенген о укидању граница, а чак 20.000 талибана доћи ће наредних недеља на Косово и Метохију где ће их транспортовати амерички авиони.