Прочитај ми чланак

САГРАДИО СВОМ РАДНИКУ КУЋУ: Газда купио грађу, направио мобу

0

tibor nađ obnova kuće

Тибора Нађа, из Банатског Aранђелова, пошто му је ватра прогутала дом, послодавац није оставио на цедилу. Жељко Кнежевић, власник „Лепенке“, купио материјал за кућу.

НОВИ КНЕЖЕВAЦ – Тибор Нађ, из Банатског Aранђелова, у трену је постао бескућник. Његову кућу, пропратне дворишне објекте и балирану храну за стоку у трену је прогутала ватрена стихија. Дан касније очај овог електричара у новокнежевачкој „Лепенки“ заменио је спокој, јер је из његове фирме изненада пристигла одговарајућа, не само вербална, већ и – материјална подршка.

НЕЋЕ С ОГЊИШТA

Тибор напомиње су из „Лепенке“ хтели да му купе другу кућу, али да није пристао.
– Нећу да идем с огњишта. Овде су ми корени више од седам деценија. Ту ми је место – објашњава Тибор.

Власник „Лепенке“ Жељко Кнежевић, сазнавши за невољу која је снашла његовог радника, позвао је своје прве сараднике Душана Грбића и Рајка Станиславића и наложио да се за набавку грађевинског материјала за обнову Нађовог дома издвоји 400.000 динара. Са фабричким синдикалним лидером Радомиром Елезовићем и Тиборовим шефом Луком Шегртом, газда мека срца договорио се да се експресно оформи одговарајућа радна бригада са задатком да у најкраћем року Нађу омогући боравак под обновљеним кровом.

– Изненађен сам и дирнут пажњом власника, пословодства и радника „Лепенке“ – вели у даху, помало збуњен Нађ.

– Хвала им свима, од срца. Живим са братом Aтилом и непокретном 82-годишњом баком Емилијом. Нисмо, срећом, приликом пожара страдали…

Елезовића и Шегрта новинари су затекли на згаришту дома Нађових. Дошли, веле, да уклоне шут, изгорелу дрвенарију и остали кртог, па да се зидари и тесари лате посла. Да се, кажу, њихов другар усели пре првих већих киша.

Извор: Новости.рс