Прочитај ми чланак

Колона миграната уз заштиту полиције ушла у село, наши становници у шоку (ВИДЕО)

0

Још једно село пробудило се у шоку, када су видели да је група миграната ушла у њихово место.

Снимак колоне економских миграната и азиланата, запалио је друштвене мреже у Србији, а ради се о снимку из банатског округа који у прошлости није био на великом удару миграције, па су становници додатно изненађени када су само једног дана угледали колону имиграната који уз заштиту полиције улазе у њихово село.

Банатско Аранђелово (мађ. Оросзлáмос), је насеље у Србији у општини Нови Кнежевац у Севернобанатском округу. Према попису из 2011. било је 1398 становника.

У овом селу Срби чине 53,08 %, Мађари 26,54 %, а Роми 15,13 %. Просечна старост становништва је 41. годину. Ево како су наши грађани коментарисали снимак:

-Боже сачувај где их воде

-Страшно!

-Ово је права катастрофа.

-Па ко их је довео до границе, то да се спречи

-Где одосе?

-Катастрофа!

-Министар Стефановиц обилази опстину у предизборној кампањи….где је сада?

По Србији формиране патроле против насилних миграната

Снимак колоне можете погледати ОВДЕ.

Због економских миграната који током ноћи, под окриљем магле, покушавају прећи границу са Хрватском на Сави, мештани неколико села и градишких приградских насеља страхују за своју безбедност.

Стање је кулминирално током јануара када су мигранти, који долазе у већим групама, почели проваљивати у куће.

То је попримило широке размере, а осим пријаве полицији, становници Бок Јанковца, Козинаца, Мачковца и других суседних насеља низводно од Градишке самостално су организовали ноћне страже. На више кућа истакнута су упозорења на опасност од паса и бомби.

– Осећамо се несигурно, закључавамо куће и дању и ноћу… Полиција повремено дежура и патролира насипом и околином, али то нема нарочитог ефекта, ништа се не мења ка бољем. Мигранти учестало долазе, ходају целе ноћи по селу, траже повољно место како би се домогли друге обале Саве, а погодује им низак водостај – наглашавају забринути становници Мачковца.