Прочитај ми чланак

Русија и српска православна црква – једини спасиоци Србије и српскога народа

0

„Над Србијом смилуј се ти, Боже“ (Александар Сергејевич Пушкин, 1799-1837, „отац“ модерне руске књижевности)

„Србија – то је једна од најљепших и најхрабријих страница историје човјечанства. Србија – то је потпуно јунаштво.“ (Александар Васиљевич Колчак, 1874-1920, адмирал руске царске војске)

„Вјера у Русију је једна од одредница српског идентитета…Мушкарци нису смјели плакати…изузев у два случаја: први је кад чују да сестра тужи за братом и други кад се пјева о Русији.“ (Ђуро Бодрожић, 1966, српски правник и социолог; у књизи „Српски идентитет“)

„…Не може Црква да одбрани државу. Црква уноси морал у тај народ, да тај народ постане моралан (да брани државу као своју кућу)…Црква је духовна заједница, васпитач народа…српски народ (је) под турском влашћу увећан три пута захваљујући Цркви…“ (Жарко Видовић, 1921-2016, српски православни филозоф и историчар умјетности)

„…Косово и Метохија су неотуђиви дио државе Србије…“ (Свети архијерејски Синод СПЦ, 27.септембар 2023.године)

Још једном подсјећам на указања наших српско-руских Светитеља (Светог Саве, Светог Сергија Радоњешког, Светог Василија Острошког Чудотворца Милостивог, Светог Петра Цетињског, Свете Матроне (Матронушке) Московске Свемоћне и Светог патријарха Павла)   мојој супрузи Драгици, која годинама уназад преносим јавности, да су западни мегакапиталисти – владари из сјенке („дубока држава“, Велики Брат, звијер са ознаком 666 из „Откривења Јовановог“) довели (инсталирали) на власт Александра Вучића („темпирну бомбу подметнуту под Србију“ – Свети Сава), са основним задатком да се Србија самоампутира, односно да власти Србије, постепено и перфидно, признају државност и, коначно, независност лажне државе „Republika e Kosoves“, те да Србију уведу и у NATO пакт!

Вучић „непоколебљиво“ истрајава на еуроунијатском и натоидном путу и претворио је Србију и политичку и економску колонију главних спонзора „државе Косово“ (САД, В. Британије и Њемачке, прије свега).

Доказ за наведено је и објава Вучића, током овогодишњег боравка у Давосу да „……Имао сам срдачан сусрет са пријатељем Емануелом Макроном. Разговарали смо…и (о) перспективама Србије на путу ка ЕУ. Захвалан сам му на томе што је (рекао)…да је ЕУ добар пројекат за Србију која је одабрала тај пут…“ ?!

Вучић ће и даље покушавати да обмањује јавност како, у вези КиМ, „ништа није потписао“ и како не „прелази црвене линије“.  А „пузајући“ процес раздржављења Србије на КиМ, уз активно саучесништво Вучића и његове власти, и даље се, институционално несметано, одвија пред нашим очима.

Кад ћемо једном схватити да су западни центри моћи и власти западних држава, прије свега горе наведене, као и Ватикан постојани непријатељи (у историјском континуитету) српских земаља и српскога народа. Докле ће, побогу, трајати вишедеценијска, самоубилачка државна политика („стратегија заборава“)!?

Медији су пренијели саопштење Стејт департмента да „САД настављају да у потпуности подржавају транспарентну транзицију Косовских безбједносних снага (KBS)  у мултиетничке, NАТО интероперабилне (компатибилне, усклађене, способне за заједнички, усклађени рад, уз несметану размјену информација и испуњавање NATO стандарда) територијалне одбрамбене снаге под цивилним надзором“. Планирано је и обезбјеђивање различитих врста обуке.

Стејт департмент је одобрио продају 246 противтенковских ракета „javelin“ (копље), као и 24 лансирне јединице нелегалној „Војски Косова“. Америчка агенција за одбрамбено безбједносну сарадњу је саопштила „да ће продаја противтенковских ракета Косову побољшати дугорочне одбрамбене капацитете Косова за одбрану свог суверенитета (читај: од Србије!).

Сагледајмо величину Вучићевог марионетског лицемјерја и по овом питању.  Казао је да је продаја антитенковских ракета Косову „велико разочарење“ и да „Рушење међународног поретка наоружавањем Приштине има за циљ да се, супротно резолуцији 1244 и Повеље УН, не само у потпуности са Косова и Метохије уклони траг постојања Републике Србије, већ и српског народа“.

 И поред тога, нагласио је „да ће Србија, заједно са САД, радити на очувању српско – америчких односа“ и „За Србију је важно, а вјерујем и могуће, да са САД изгради односе већег повјерења и сарадње у будућности…“?!

Произилази да се он залаже за грађење још чвршћег пријатељства између Србије и САД (и ЕУ), (главних спонзора лажне државе „Republika e Kosoves), чиме им доказује да ће испунити добијени задатак и истрајати на еуроунијатском и натоидном самоубилачком путу Србије и српскога народа?!

Вучић је учествовао и на овогодишњем састанку Свјетског економског форума (WEF), у Давосу (Швајцарска)…Један од учесника је био и премијер приштинских привремених институција Аљбин Курти?!

Још једном подсјећам да је на званичној интернет страници глобалистичког Свјетског економског форума, у мају 2023.године, Србија представљена, не само без Косова и Метохије, већ и без Војводине?!

Вучић и његови доглавници се лицемјерно ишчуђавају како то да ће испуњење обавеза из „Споразума о путу нормализације између Косова и Србије“ (Други бриселски споразум), од 27.фебруара 2023.године и Мапе пута (Охридски споразум), од 2.марта исте године, постати саставни дио поглавља 35 преговарачког оквира о приступању Србије ЕУ. А већ на почетку преговарачког процеса било је јасно да Србија може постати чланица ЕУ само без Косова и Метохије! Признање „државе Косово“ је кључна обавеза Србије и процесу евроунијатских интеграција. А прихватање и примјена тих споразума значи потпуно раздржављење Србије на Косову и Метохији!

Према „Годишњем извјештају Европске комисије о Србији“, од 8.новембра 2023.године“, „Београд мора да испуни своје обавезе и посвети се потпуној примјени свих претходних споразума и Споразума о путу ка нормализацији (Други бриселски споразум) и његовог Анекса за имплементацију (Охридски споразум)“, те омогући преговоре „о свеобухватном правно обавезујућем споразуму“, јер „нормализација односа је суштински услов на европском путу Србије и Косова“.

„ЕУ наглашава  да је Споразум у цјелини правно обавезујући за обје стране (Београд и Приштину). Примјена Споразума у цјелини је интегрални дио њиховог пута ка ЕУ…Одржавање веза са Русијом у вријеме незаконитог рата против Украјине није компатибилна са процесом придруживања Унији“, изјавио је портпарол ЕУ Петер Стано (Словачка).

Други Бриселски споразум је међународни уговор између двије независне државе, којим су се Вучић и његова власт обавезали на постепено признање државности „Косова“, све до коначног прихватања његове независности.

„Анекс споразума о путу нормализације односа између Косова и Србије“ (Охридски споразум) је саставни дио (Другог) бриселског споразума. У њему се, између осталог наводи:

…- Стране примају к знању да ће Споразум и Анекс за имплементацију постати саставни дјелови процеса придруживања Косова и Србије ЕУ. ..ЕУ посредник (ће) одмах након усвајања Споразума и овог Анекса започети процес измјене мјерила за Поглавље 35 за Србију због обавеза које произилазе из Споразума и овог Анекса…“

Савјет за опште послове ЕУ је, 12, децембра 2023.године, усвојио закључке о „проширењу на Србију“, којима се тражи од Европске комисије (ЕК) и високог представника ЕУ за „западни Балкан“ да хитно предложе Савјету министара, прије краја јануара 2024.године, измјене и допуне мјерила за поглавље 35 „Преговорачког оквира“ о приступању Србије ЕУ, из 2014.године. Поглавље 35 је насловљено као „Остала питања“. Садржи критеријуме и методе за праћење спровођења (примјену) постигнутих договора у оквиру дијалога Србије и „Косова“. У „Преговарачком оквиру“ пише да ће се „питање нормализације односа између Србије и Косова разматрати у оквиру поглавља 35“.

Закључци су „бриселски ултиматум Београду“ и подразумијевају „потпуно спровођење и поштовање“ (Другог) Бриселског и Охридског споразума. У закључцима су наглашена и „снажна очекивања“ од Србије да у потпуности прихвати спољну и безбједносну политику ЕУ, укључујући и рестриктивне мјере (санкције) Русији и Бјелорусији, „као питање највећег приоритета“.

Закључке је потврдио Европски савјет, на самиту шефова држава и влада чланица ЕУ, 15.децембра 2023.године.

Признање лажне државе „Republika e Kosoves“ била би одлучујућа фаза реализације плана Запада за „коначно решење српског питања“ на Балкану, који се, нажалост, остварује пред нашим очима, „захваљујући“ Вучићу и његовој власти. Да још једном подсјетим, његови главни циљеви су:

1)Одвајање средишње српске земље – Косова и Метохије од Србије и даље распарчавање Србије (одвајањем Војводине, Рашке области, источне Србије…).

2) Укидање Републике Српске.

3) Претварање Српске православне цркве у „Цркву Србије без покрајина“.

4) Увођење санкција Руској Федерацији (РФ) и прекид политичких, економских, војних и културно – духовних веза између Србије и те државе.

5) Разарање колективног духа и традиционалног морала српскога народа, прије свега јавним пропагирањем насиља и LGBT+ „вриједности“ међу дјецом и омладином и јавних манифестација развратног тзв. политичког хомосексуализма. У току је „џендеризација“ Србије, а одбрана природне породице постала је кривично дјело.

Влада Србије је, недавно, донијела одлуку да возила са RKS (Republika Kosovo) таблицама са Косова и Метохије улазе на територију централне Србије без обавезе возача да стикерима односно наљепницама прелијепе симболе „државе Косово“. У супротном смјеру, из централне Србије ка територији окупираног КиМ, полиција лажне државе Косово и даље возачима издаје стикере, а возачи су, прије него што наставе пут ка градовима КиМ обавезни да прелијепе ознаке државности Републике Србије. И ово је вид признања лажне друге албанске државе на КиМ, јер се на територији Србије признаје неуставна „Republika Kosovo“!  

Притисак Запада и „власти“ привремених приштинских институција на Србе са КИМ да у потпуности прихвате лажну другу албанску  државу или да се иселе све је безобзирнији. „Централна банка Косова“ је најавила да ће од 1.фебруара 2024.године, евро бити једино средство плаћања на Косову. Уз подршку Запада, заузима се црквена земља СПЦ, а њене цркве претварају у католичке.

Разлози СНС-ове „побједе“ на недавним парламентарним изборима су, прије свега, што је Вучић, као „обичан члан партије“, водио агресивну предизборну кампању злоупотребом државних ресурса, приватизацијом јавних финансија, уз агресивно медијско једноумље и дебилизацију јавне сцене.

Наравно, било би погубно по Србију и српски народ да глобалистички еуроунијатско- натовски пулени („Србија против насиља“), злоупотребом оправданог незадовољства грађана Србије због покрадених избора, замијене на власти Вучића и Српску напредну странку.

Индикативан је, међутим, очити пад подршке Запада уличним протестима опозиционог конгломерата „Србија против насиља“, што је, очито последица њихове процјене да је Вучић кооперативан или сарадљиви „пожељни колаборациониста“

Вучић је бомбастично најавио „спасоносни“ програм „Скок у будућност – Србија Експо 2027“, на „европском путу без алтернативе“, јер се заснива и на  средствима добијених из приступних фондова ЕУ. Главни циљ овог  програма је још једно бацање прашине у очи грађанима Србије, односно одвраћање пажње од предаје Западу свете српске земље Косова и Метохије.  Упућени с правом указују и да се овим програмом припрема пљачка грађана кроз субвенционисање повлашћених страних и домаћих инвеститора, „уграђивање“ особа блиских Вучићу, уз велико повећање јавног дуга и незнатан утицај на раст БДП-а.

С, рукоположењем добијеном, Божјом благодати, патријарх и архијереји Српске православне цркве прихватили су и испуњење завјета Светога Саве да буду браничи јединства (недјељивости) Цркве, српскога народа и територијалне цјеловитости српских земаља. То је њихова историјска и национална дужност као духовних водича српскога народа. Зато је несхватљиво да Свети архијерејски сабор, Патријарх и Свети синод пружају готово једнодушну подршку Вучићу и његовој власти?!

И одлука о признању аутокефалности (независности) тзв. Македонске православне цркве – Охридске архиепископије, од 24.маја 2023.године, је дубоко погрешна. На тај начин, призната су „достигнућа“ македонског комунистичког етнофилетизма (формирање македонске националне цркве, одвајањем од СПЦ), што је, нажалост, етапа на глобалистичком (екуменистичком) путу ка стварању „Цркве Србије без покрајина“. Јер, екуменизам, као глобализам под „религиозним“ плаштом Ватикана, смртни је непријатељ СПЦ и васцијелога православља!

Немогуће је схватити и прихватити чињеницу и да руско државно руководство пружа подршку Вучићу и његовој приватизацији Србије (уз одрицање од КиМ), иако он, у континуитету, води транспарентну антируску политику. Обмањујуће упадљиво је његово самохвалисање како би, да је увео санкције Русији, био би слављен на Западу. А санкције није увео  само због страха од негативне реакције српске јавности. Како истрајава на антируском еуроунијатском и натоидном путу, Вучић, ако остане на власти, мора увести санкције Русији. Само чека најпогоднији тренутак за то.

Још једном подсјећам да сам, дана 17.фебруара 2020.године, јавно пренио да наши српско-руски Светитељи умољавају предсједника Путина и руско државно руководство за спас српских земаља и српскога народа у цјелини, односно да Русија, као стална чланица Савјета безбједности УН са правом вета, не подржи кршење Резолуције 1244, чак ни у случају да Вучић пристане на предају свете српске земље Косова и Метохије.

Бити у савезу са Русијом значи очување територијалне цјеловитости Србије, као и њену војну и енергетску безбједност. Српски народ и српске земље немају другог пута спасења, осим уз Русију. Ради опстанка свога, Срби се међусобно и са руским народом морају ујединити у Богољубљу – Христољубљу.

Ускраћивањем подршке Вучићу, односно критичким односом према његовом „државништву“, руководство Русије и СПЦ одлучујуће би помогли „освјешћивању“ патриотски опредијељених грађана који су до сада гласали за СНС и његове сателитске партије. То био снажан вјетар у леђа и политичким субјектима и истакнутим јавним личностима који се залажу за истинско заступање интереса Србије и српскога народа.

Ако Русија и архијереји СПЦ не престану да подржавају Вучића, цјеловита Србија нема будућност!. Нужно спасоносно решење за Србију јесте промјена Вучићеве власти!

Косово је дио Србије! Догодине у Призрену!