Прочитај ми чланак

Потрага за телом мале Данке: Ухапшени због убиства рекли више локација…

0

Потрага за телом девојчице Данке Илић и даље траје, јавља репортерка Н1 из Бањског Поља. Она истиче да је десна страна пута о ком је говорио и министар Братислав Гашић, а који води од Бањског Поља ка Бору, место најинтензивније потраге.

На лицу места су возила механизације, полицајци, ватрогасна служба. Полиција контролише саобраћај и не дозвољава се прилаз местима на којима траје потрага. Ту су и полицајци са псима и ватрогасци спасиоци и цео терен претражују већ неколико пута.

У Бироу МУП-а Србије за сарадњу са медијима рекли су нашој репортерки да се потрага ради на централној локацији код депоније на коју их је раније довео један од ухапшених, али кажу да не могу да се ослоне на њихове изјаве. „У истрази су толико тога признали, али не и локацију на којој је тело. Прецизније, рекли су више локација“, објашњава репортерка Н1.

Истраге се, како је речено у МУП, раде на основу оперативних информација из истраге, али и на основу различитих исказа ухапшених који се стално мењају.

И јуче се интензивно претраживало код депоније, али и у селима из којих су ухапшени. Претражено је имање, али за сада ништа није пронађено.

Истовремено, и даље траје спонтано окупљање грађана у Бору. Све их је више на платоу испред Дома културе. Од тренутка када су саопштени детаљи из истраге, мештани се питају како се све то догодило и како је све кренуло од неке врсте догађаја у саобраћају а дошло је до такве ситуације која је сада окарактерисана као тешко убиство.