ПОЧИЊЕ ПРЕЛЕТАЊЕ И БЕГ ОД ВУЧИЋА Пинк Жељко: Око Вучића су лопови и рекеташи!

0

Власник и директор Пинка Жељко Митровић огласио се на Твитеру и изнео став да у Српској напредној странци има рекеташа, а онда поручио председнику Србије Александру Вучићу да је време да "почисти лопове, посебно рекеташе из сопствених редова".

 

– Верујем да мом другу Вучићу, поред његовог натприродног политичког и државничког талента, сада треба још једна моћна другарска помоћ. Време је да почисти лопове, а посебно рекеташе из сопствених редова! Нисам ја анђео, али сам за све те лудаке који упропастише Телеком, Анђео – написао је Митровић на Твитеру.

Међутим, власник Пинка се овде није зауставио. Он се уротио и против чланице савета РЕМ-а Оливере Зекић, која је, према Митровићем речима обезбедила два милиона евра од Телекома породици Јоксимовић, а онда поручио да „ако ово прође, он оде на Марс“.

– Можда је трач, да је Оливера Зекић средила да фамилија Јоксимовић добије два милиона евра од Телекома за некакве будуће фиктивне “БАЈКОВИТЕ” кабловске канале! Ок, можда је то бизнис а можда и не! Можда сви мисле да ја нисам сасвим нормалан, али ако ово прође ја одох на Марс заувек – написао је Митровић.

Зоран Стојиљковић, политички аналитичар и професор на Факултету политичких наука, каже за Директно.рс да је стара позната ствар у изборним кампањама око повећања утицаја јесте то да сваки пут најавите оно што грађани по истраживањима јавног мњења јако цене и до чега држе, а што вас превише не обавезује.

– То је рецимо борба против корупције и то су кадровска чишћења редова оних који нанесу више штете него користи одговарајућој политичој формацији, и ако се то понавља више пута, ви подижете ту врсту гаранцију јер људи већ почињу да одмахују руком. То сада има две сврхе. Једна је сврха која је направљена од стране Александра Вучића, где ви имате да он каже „пола ових министара неће више бити у Влади“. Друга, на чишћење из сопствених редова онда почнете од странке и страначких структура и оних који нису, али наговештавају неке конкретне промене, то онда то добије онај жаргон аутентичности и има неку такозвану тежину, и треба да се пошаље порука да ће они, за разлику од оних других чистити своје редове – каже Стојиљковић.

Како додаје, сада је додатни ефекат да се дисциплинују сопствени људи.

– Сад су сви у невољи да ли ће задржати своју позицију, свако ко је у јавним предузећима има неку врсту дрхтања хоће ли или неће бити мета. Значи, дисциплинујете, обећавате и покушавате да будете уверљиви – каже Стојиљковић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!