Прочитај ми чланак

КОРОНА АПСУРД Јео бурек без маске, па попио казну за кршење мера (ФОТО)

0

Једна бурегџиница у Љубљани обећао је да ће достављачу хране, кажњеном јер је у време епидемије јео на јавном простору, покрити трошак казне ако се докаже да је јео њихов популарни бурек са сиром.

“Тражимо славног достављача хране који је прошле недеље у Љубљани платио казну због конзумирања хране на степеништу испред Фрањевачке цркве. Намеравамо да га питамо где је купио бурек. Ако га је купио код нас, помоћи ћемо му са плаћањем казне”, објавила је бурегџиница “Бурек Олимпија” на Фејсбуку.

POZOR: Smo probali najti fanta, ki je dobil kazen ker je jedel burek, a žal neuspešno😞. Če je jedel naš burek, naj nas…

Posted by Burek Olimpija on Четвртак, 19. новембар 2020.

Случај анонимног достављача хране који је кажњен 400 евра јер је у време “локдауна” у центру Љубљане, на паузи сео и скинуо маску да би на брзину конзумирао јутарњи оброк, прерастао је у друштвени догађај, али и прави политички театар након што је слика тог призора постала вирална на друштвеним мрежама.

О овом случају се расправљало и у парламенту.

Опозиција је споменути случај узела као илустрацију тврдњи да су неке предузете мере против коронавируса апсурдне и претеране, а полиција тврди како је кажњавање било законски оправдано јер прекршилац није носио маску на отвореном јавном простору, како је прописано.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!