Прочитај ми чланак

ХАОС на протесту у Скопљу! У сукобу са народом, 47 полицајаца повређено! (ВИДЕО)

0

Један полицајац тешко је повређен у пуцњави до које је дошло на вечерашњем протесту испред Скупштине Северне Македоније, народ је устао против режима који контролише Сорош и тражи хитну оставку Владе.

Део демонстраната, који протестују трећи дан заредом, пробио је заштитну ограду испред зграде парламента и гађао јајима, флашама и каменицама зграду и полицајце који је чувају. Прозори на згради парламента су разбијени.

Полицијски кордон испред зграде парламента преселио се на улицу, демонстранти са капуљачама су се сукобили са полицијом и бацали димне бомбе, међу полицајцима има још повређених сем оног што је упуцан, кога је Хитна помоћ превезла у болницу.

Иза парламента стоје специјалци, водени топови и оклопна возила.

Претходно су испред Владе Северне Македоније демонстранти пробили заштитну ограду и гађали зграду петардама, као и кордон полиције који је чува, а затим су се упутили ка Парламенту.

У Скопљу је и током дана одржан протест на којем је посланик опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Драган Ковачки изјавио да је француски предлог о деблокади евроинтеграција, који је прихватила Влада Дмитра Ковачевског, неприхватљив за државу.

“Овај предлог за почетак преговора штетан је за Македонију и води до два сценарија, од којих је један гори за Македонију. Једно је вечно преговарање, а друго асимилација под диктатом Бугарске. Овај предлог представља ултиматум који садржи све бугарске захтеве”, казао је Ковачки.