Прочитај ми чланак

Хаос код Београда на води: Људи с децом бежали пред мигрантима, један мртав!?

0

Након што је утврђено да је младић, чије је тело извучено из Саве у уторак поподне са бројним видљивим повредама мигрант, нашој редакцији се обратио један Београђанин који је непосредно пре тога на истом месту сведочио тучи великог броја миграната. Узрок смрти преминулог младића још се утврђује, па је тако остало отворено питање да ли је убијен управо у тој тучи.

Тело младића извучено је јуче поподне код Савамале. Оно што је посебно узнемирило очевице овог догађаја јесте чињеница да је младић био готово наг, а да је на његовом телу уочен велики број повреда…

FOTO: N.S.

Док надлежни утврђују да ли је узрок смрти младића утапање или је по среди злочин, нашој редакцији јавио се један Београђанин који је истог дана на истом месту сведочио тучи великог броја миграната.

– Било их је 20 и више, јурили су Савским кејом и правили хаос. Људи са децом су се у паници склањали… Тучу је видело доста људи из оближњег ресторана. Момци на фотографији су тукли азиланта кога су јурили и стигли на обали реке – рекао је читалац „Блица“ који је желео да остане анониман.

Уз ове наводе, послао нам је и фотографију младића за које тврди да су учествовали у инциденту…

Како смо раније писали, тело непознатог мушкарца извучено је око 16.30 сати у Савамали, тик испод Старог савског моста. Младић је имао између 20 и 30 година, пронађен је у доњем вешу, а око оба скочна зглоба и стопала имао је завоје.

Према првим информацијама, тело младог мигранта није дуго било у води. Тело младића на обе руке има повреде непознатог порекла. Његова десна рука је отечена и у неприродном положају, те се не искључује могућност да је сломљена.

Да ли је реч о истој особи, као и то на који начин је дошло до смрти младића, надлежни још утврђују.