Прочитај ми чланак

Ево шта се деси када човек устане против система у Србији – случај Дарка Митровића

0

Када је Александар Обрадовић решио да проговори о пљачки у "Крушику", доживео је брутално хапшење, суспензију и финансијски ударац. Ко зна шта би са човеком данас било да се није створио снажан притисак јавности. Када је у истом стилу новинар Дарко Митровић решио да говори слободно и тако отопи снешка медијске и ситемске пропаганде - добио је хајку и јавни линч која најбоље описује колико је Србија данас неслободна земља и да је издајнички и антиуставни режим Александра Вучића овде само врх леденог брега. Проблем је много већи.

Један од двојице водитеља емисије „Ментално разгибавање“ која се емитује на ТВ Нова, а која према истраживањима има највећу популарност на овој ТВ станици, данас је у сред емисије уживо дао отказ после у најмању руку непримереног саопштења редакције и хајке на Митровића због његових „антиваксерских“ ставова које је износио у јавности.

Дакле, човек који је само постављао логична питања, који је у емсији објављивао изјаве домаћих и страних, еминентних, али неподобних лекара, изразивши сумњу у још недовољно испитане вакцине, издан је не само од стране своје медијске куће, већ су на њега покренули јавни линч на друштвеним мрежама исти они који се залажу да невакцинисани буду „затворени, изоловани, отпуштени, присилно цепљени, да им се ускрати право на путовања и посету ресторанима, да им се одузима деца…“

И поред свега тога, Митровић је ХРАБРО одлучио да уради нешто што огромна већина у Србији не сме – да устане против система, да не устукне пред претњама, без обзира на то какве ће финансијске и сваке друге последице трпети он и његова породица. Баш као што је то урадио Александар Обрадовић.

И да је више таквих људи у Србији, без обзира на то какво им је политичко или идеолошко определење, све ово што се данас дешава у Вучићевој Србији не би могло тако (о)лако да прође.

Зашто је Митровић постао проблем? Зато што је режимским и „независним“ медијима (а чини се да су само глобалистички коректив Вучићевог режима и друга страна исте медијске медаље) лако да етикетирају људе који поставе питање у вези са вакцином – као десничаре, екстремисте, равноземљаше, као друштвени талог (уосталом тако нас називају последњих дана и Вучић и бројни режимски лекари).

Лако ће они да пљуну „екстремистички Србин инфо“. Али, када им један од новинара који важи за тзв. грађанисту у њиховом дворишту стави до знања да ово што се ради пркоси не само слободи мишљења, већ и здравој логици, онда им такав човек „руши пропагандног снешка“, јер може да натера људе из њихове циљне групе да почну да размишљају својом главом. А то не сме да се дозволи.

Дакле, ако појединац у Србији устане против система без обзира на то која му је идеологија блиска (уосталом подела на националисте и грађанисте у овим временима је нарочито бесмислена), постаће жртвено јагње – за пример другима шта их чека ако се дрзну да дигну глас.

Е сад, замислите какав би био епилог када би свако од нас дигао глас против система – против погубног режима Александра Вучића, против загађења ваздуха, гушења слободе мишљења, против отимања деце, подизања пореза и пљачке државне касе, издаје Косова и Метохије… Тада би отказ и то доживотни, добили системски управници колоније зване Србија, чији је само тренутно главни експонент Александар Вучић. Ми смо већина. Потребна је „само“ ХРАБРОСТ. Баш као Даркова.