Прочитај ми чланак

Драгослав Пакић: Американци су Србе бомбардовали из чиста мира и прљаве намере

0

Амери мисле да су у праву кад се љуте што су у Србији, уместо споменика Мадлен Олбрајт и Хилари Клинтон, подигли споменик тамо некој Милици Ракић

Једне америчке новине су објавиле ексклузивну вест да је иницијатор и организатор подметања експлозива испод гасовода Северног тока нико други до домаћин Беле куће, лично Џозеф Бајден. Новине су још додале да је реч о акту међународног тероризма.

Наравно да је Бајден све одбацио као злураде инсинуације и да он, како сам наглашава, о том случају као и о многим другим стварима нема појма. Додао је, да је нечега и било, он се засигурно више ничега не би сећао. Још је, као узгред добацио, да и син Бајден са случајем подметања нема везе јер се некако баш у то време бавио науком и у украјинским тајним лабораторијама радио на проналажењу лека против руског кашља, што би, свако ко је добронамеран, самим тим што је дело антируско, морао признати као чин добре воље и хуманог акта према прогресивном Западу.

Једне друге независне и слободне америчке новине, а новине не би могле бити ни слободне ни независне ако нису америчке, позивајући се на поуздане изворе, саопштавају да је акт минирања цевовода дело проукрајинских диверзаната који су на место злочина дошли јахтом и са лажним пасошима. Са јахте су Зеленском упутили СМС поруку у којој се каже: „Ко те има, тај те нема, а ти о том појма немаш.“ После се испоставило да је порука грешком, због употребе погрешног писма – ћирилице, стигла у Кијев а била је намењена Вашингтону и главном баџи кога већ проглашавају за свеца под именом Свети Дементијан.

Због недовољне писмености диверзаната и поседовања лажних личних докумената, Међународни кривични суд у Хагу је издао налог за хапшење Владимира Владимировича Путина.

Одлуку је саопштио председник суда, енглески Пакистанац, познат по брату осуђеном педофилу и по донетој одлуци да се сви судски предмети који се односе на злочине америчке армаде, учињених широм планете Земље, прогласе правно ништавним. То је, по тумачењима експерата за међународно право, и сам суд у Хагу спустило на суве гране потпуног правног ништавила.

Путину се импутира да је украјинску децу из, ратом захваћеног подручја, из безбедоносних разлога пребацио у руска дечја одмаралишта – логоре за децу, где су деца могла да се уредно хране, уче и играју и певају око логорских ватри.

Саму помену речи логор, енглески Пакистанац је повезао са логором за децу у Јасеновцу који је остао некажњен исто као и изјава Мадлен Олбрајт да се погибија пола милиона ирачке деце, страдале током америчке инвазије на Ирак, „ипак исплатило“. Тако би Путинов случај могао бити протумачен као компензације за злочине неделовања суда у санкционисању правих злочина.

Србе су Американци бомбардовали из чиста мира и прљаве намере. Суд у Хагу, специјални амерички трибунал, донео је пресуде против Срба. Да су и помислили да неког Американца евентуално позову на одговорност, америчка армија би морала да, по одлуци Конгреса, изврши десант на суд и Хаг. Зато им је све опроштено, а Амери мисле да су у праву кад се љуте што су у Србији, уместо споменика Мадлен Олбрајт и Хилари Клинтон, подигли споменик тамо некој Милици Ракић – која је само најобичнија колатерална штета и са три године живота није могла ничим заслужити да јој се подигне споменик.

У знак захвалности према своме Пакистанцу, Енглези су одлучили да Украјину дарују са тенковским гранатама са осиромашеним уранијумом плус тенкови приде. Пре саме испоруке убилачког материјала у Кијев је одаслато писмо са извињењем што је у питању само осиромашени уранијум, али, додаје се, да су дародавци спремни да то надокнаде правим и обогаћеним уранијумом чим им испорука стигне из Русије. Надају се експресној достави руских производа која би им стигла суперсоничном брзином. Верује се да достава не би трајала дуже од дванаест до петнаест минута. Све што им преостане, обећавају добронамерни Енглези, биће експресно испоручено на адресу Кијева укoлико адреса и даље буде важећа.

Поред Хага, друго судилиште за Србе, ових дана је био и Охрид. Кажу да се преговори између Бeограда и Приштине већ називају крчмар без рачуна. Рачун ће стићи накнадно. Важно је да ништа није потписано, а и да јесте, главном крчмару то ништа не би значило. Срби се надају да би Биљана ионако све што се напише обелела као што некад платно бељаше на Охридските извори. За то време Шиптари у Приштини Куртијевог помоћника чашћавају тортом право у лице и слатким топлим млеком у груди јуначке.

И једни и други и трећи мисле да су ови преговори сађење тикава са ђаволом.

Време ће показати ко ће бити ђаво а ко тиква.