Др КОМАЗЕЦ: Српска привреда доживела слом, крећу масовна отпуштања и банкроти!

0

- Сваком је постало јасно да је примењени неолиберални и монетаристички модел доживео потпуни слом. Налазимо се већ деценију у дубокој платној, финансијској и моралној кризи, која се само продубљује и продужава. Кризу и финансијски слом привреде прати и криза институција државе, рекао је професор доктор економских наукаСлободан Комазец, на Форуму универзитетских професора у Институту друштвених наука у Београду, на трибини „Слом економије у новој производној кризи и повратак депресије”.

– Странке на власти не виде и не нуде излаз из кризе са својим парцијалним „реформама“. Све се баве само собом, уз велика, никада остварена обећања нацији, посебно пред изборе. Уведена је варијанта дивљачког и пљачкашког капитализма. Освајањем власти странке бахато троше и расипају државни (наш) новац и наше стрпљење и поверење. Политичари углавном штите интересе најбогатијих, од којих финансијски зависе, а демагошки се труде да великим обећањима, заведу масе и освоје власт и завладају у јавним предузећима која дословно уништавају и додатно пљачкају. Треба до темеља објективно открити драматично стање државе, привреде и нације, открити дубину кризе и факторе продубљавања ове комплексне кризе. Економски и финансијски систем у стадијуму су слома и готово извесног банкрота државе Србије, тврди др Слободан Комазец.

А шта је рекао проф. др Комазец, погледајте у видео прилогу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!