Прочитај ми чланак

Дигли се Срби с Косова: Почело одузимање таблица, Јариње блокирано у оба смера

0

Игор Симић из Српске листе каже да су Срби са Косова и Метохије бесни због потеза Приштине да на административне прелазе Јариње и Брњак пошаље јединице РОСУ.

Он је за Јутарњи програм ТВ Прве рекао да су Срби са КиМ дубоко узнемирени јер је Приштна упутиа преко 20 возила, до зуба наоружаних специјалаца. Према његовим речима, они су бесни и тренутно су возилима кренули ка административним прелазима Јариње и Брњак.

Према најновијим информацијама које је Симић пренео, тренутно је око 300 возила Срба на Јарињу и више од 100 на административном прелазу Брњак. „Блокиране су обе саобраћајне траке и саобраћај је у блокади“, рекао је он и додао да се јутрос одржане хитне консултације чланова Српске листе.

„Позивамо наше грађане да буду суздржани и да не наседају на провокације, јер ово јесте провокација Приштине, претпостављамо да би се Србима ограничила слобода кретања одузимањем регистарских таблица из Србије“, рекао је Симић.

Истиче да апелује на смиреност али да је грађана све више и више и да су они „бесни“. „На Јарињу је већ сада 300 возила Срба, на Брњаку више 100“, додао.