Прочитај ми чланак

Чуо је сирену локомотиве и вратио се у рикверц: Језив призор у Пироту… ВИДЕО

0

Рампа на крупачком путу у Пироту требало би да регулише саобраћај преко пружног прелаза, али уместо тога збуњује возаче и грађане и доводи их у опасност јер је често покварена и подигнута. Новинар из Пирота забележио је тренутак избегнуте несреће, када је возач аутомобила пошао преко пружног прелаза и у последњем моменту чуо сирену воза и кренуо у рикверц.

Новинар Пулс радија, који је објавио о овом догађају на свом сајту, каже да је звао полицију, где су му рекли да се рампа ових дана често кварила. Покушао је да добије и надлежне у Београду како би пријавио квар, али му се нико није јављао, претпоставља јер је био празнични дан.

Мештанин који живи преко пута пружног прелаза сведочи да од када је постављена, рампа више не ради него што ради. Због тога машиновођа зауставља композицију пре пружног прелаза и труби, како би се избегла несрећа.

С друге стране, грађани су збуњени и не знају да ли је рампа исправна или не, тако да прелазе пругу била она подигнута или спуштена.

„Народ пролази и кад је рампа спуштена, јер сви имају осећај да рампа не ради. Више не знају, ствара се навика код људи да обилазе рампу“, казао је овај Пироћанац.

Возач аутомобила који је у последњем тренутку уочио воз каже да је „глава у торби“ када се иде преко тог прелаза, а рампе боље да нема јер је више неисправна него исправна.

Да не би дошло до судара и аутомобила и воз су се зауставили, а онда је дошло до скоро па смешне ситуације – ко има првенство пролаза. Машиновођа је пропуштао аутомобиле, док су му возачи поручивали да прво он прође, па ће онда они.