Прочитај ми чланак

НУНС подржава градоначелника Ђиласа

0

Zeljko-Mitrovic-Dragan-Djilas
Независно удружење новинара Србије (НУНС) указало је данас да власник ТВ Пинк Жељко Митровић „на непримерен начин, супротан професионалним стандардима и етичком кодексу, користи своју позицију на медијском тржишту за личне обрачуне и позвала Републичку радиодифузну агенцију (РРА) да реагује у складу са Законом и овлашћењима које има.

(Танјуг, Бета)
„Национална фреквенција којом располажу комерцијални медији јавно је добро и не може се користити за обрачуне и линч људи, како то чини Митровић водећи у случају Драгана Ђиласа и Дајрект медије прави медијско-политчки рат”, саопштено је из НУНС-а.

НУНС наводи да Митровић сада засипа јавност једостраним саопштењима, без могућности да се огласи и друга страна, што указује да није реч о одбрани јавног интереса и подсећа да је Митровић и у прошлости у више наврата злоупотребљавао фреквенцију штитећи лични интерес.

„НУНС још једном позива све медије да не крше Кодекс и да се продржавају правила професије, а регулаторна тела да обезбеде поштовање правила коришћења фреквенције”, наводи се у саопштењу.

NunsПредседник „Пинк медиа групе“ Жељко Митровић затражио је од Независног удружења новинара Србије да му да додатна објашњења и упутства шта се у Србији сме, а шта не сме објављивати, ко сме, а ко не сме да краде, као и о томе ко сме, а ко не сме да објави истину о злоупотребама градоначелника Београда Драгана Ђиласа.

„Сложићете се, надам се, да свако удружење па и ваше не сме да буде стрина, а ни адвокат криминалаца, тапкароша, лопова, бескрупулозних накупаца, јер у амбијенту демократизације и слободе информисања свака друштвена девијација не сме бити прикривана“, навео је Митровић у саопштењу.

Он је од НУНС-а затражио појашњења поводом више питања, међу којима и то да ли у понедељак 17. јуна у информативним емисијама телевизије Пинк сме да објави, како је навео, „како је и због чега и преко кога градонацелник Ђилас хапсио руководиоце градских здравствених институција, међу којима и професоре универзитета и поред сазнања да су невини што им је и сам потврдио“.

„Да ли смем да објавим снимак разговора градског менаџера Александра Бијелића са проф. др. Николом Милинчићем, а по налогу градоначелника Ђиласа, у коме се потврђује сазнање о невиности ухапшених лекара, као и ултиматум за оставке из политичких разлога“, навео је Митровић.

Он је упитао и да ли сме да објави шта је градоначелник Ђилас са руководиоцима здравствених институција, а пре њиховог хапшења рекао др. Владану Шубаревићу.

(Бета-Танјуг)