Прочитај ми чланак

Марин Ле Пен: Евро је грешка, време је да се поправи

0

Председница француске десничарске странке Национални фронт Марин Ле Пен изјавила је да ће покренути кампању против обавезе које је Француска преузела у договору са европским партнерима о строгим мерама буџетске штедње.
Ле Пен је навела да ће њена партија, која има два посланика у француском парламенту, гласати против тих мера и да ће Национални фронт организовати кампању против предложених мера.

Француска влада ће морати ове године да пронађе између шест до десет милијарди евра у облику нових фискалних прихода и од уштеда јавне потрошње да би испунила преузете обавезе и смањила буџетски дефицит на 4,5 одсто бруто друштвеног производа уместо 5,2 одсто колико је био у 2011. године, пренео је АП.

За 2013. годину биће потребно много више, 33 милијарди евра, уколико привредни раст буде један одсто, што, како наводи Радио Слободна Европа, није уопште извесно.

Француски парламент ће о преложеним мерема шредње гласати на јесен.

Француски председник Франсао Оланд има јаку већину у парламенту, али партије левог крила су изразиле противљење, док су из Националног фронта најавили да ће гласати против предложених мера штедње.

 

(Танјуг)