Прочитај ми чланак

Дачић на првој седници Владе сменио 52 државна секретара

0

Влада Србије сменила је 52 државна секретара на првој седници. Премијер Ивица Дачић донео је решење којима се разрешавају дужности сви државни секретари и генерални секретар владе из претходног мандата и та одлука биће објављена у „Службеном гласнику“.

Влада је у Министарству спољних послова сменила Ивана Мркића, у Министарству одбране пет државних секретара, а у Министарству финансија четири. Смењена су и два државна секретара у Министарству правде, три у Министарству пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, четири у Министарству економије и регионалног развоја.

У Министарству за инфраструктуру и енергетику смењено је пет државних секретара, три у Минситарству за људска и мањинска права, државне управе и локлане самоуправе, а у Министарству просвете и науке два.

По један државни секратар разрешен је дужности у МУП, Министарству омладине и спорта и Министарству здравља, а у Министарству рада и социјалне политике укупно пет.

Најбројније министарство по броју државних секретара било је за животну средину, рударство и просторно планирање које је водио Оливер Дулић. У њему је радило шест државних секретара. Влада је сменила и три државна секратара у Министарству за културу, информисање и информационо друштво, два у Министарству за Косово и Метохију и четири у Министарству вера и дијаспоре.

У новој владајућој већини наводе да ће влада премијера Дачића имати знатно мање државних секретара.

(Танјуг)