Прочитај ми чланак

ЗЛАТИБОР: Млекара „Наша Златка“ расписује литерарни конкурс „Златкине авантуре“

0

Златка жели да направи бојанке за најмлађе другаре, а за то јој је потребна помоћ креативних писаца из основних школа са територије општине Чајетина.

Потребно је написати кратку причу или дужу песму, које ће илустрвоати наш цртач, што ће заједно чинити занимљиву бојанку, коју прати прича о Златкином животу (о ком се можете информисати на њеним Инстаграм и Фејсбук профилима „Наша Златка“).

Право да учествују имају сви ученици од првог до осмог разреда, с тим што један ученик може послати највише три рада. Радове послати на имејл адресу: насазлатка@екоаграр.орг, најкасније до петка, 26.10.2018. године.

Награда за три најбоља рада биће објављивање приче или песме и по 5000 динара.

 

Млекара „Наша Златка“

У септембру 2017. године, у селу Крива Река на обронцима Златибора, отворена је млекара „Наша Златка“. Млекара је део пројекта „FROM HILLS TO DAIRIES“ – „Од млека са наших планина” финансиран од стране ЕУ, чији је циљ ојачан ланац вредности производње млека у прекограничном подручју Србија – Црна Гора.

Млекара је опремљена најсавременијом опремом за прераду 1.500 литара млека дневно у традиционалне производе златиборског краја, сир и кајмак. Прерађује се млеко само са регистрованих пољопривредних газдинстава са територије Општине Чајетина, чиме се пружа помоћ и подршка малим локалним произвођачима. Упоредо са растом млекаре јачаће и њихова производња.

 

Златиборски сир и кајмак произведени у млекари „Наша Златка“ наћи ће се само у одабраним хотелима и ресторанима. Основна мисија „Наше Златке“ је савремено предузеће, уз очување традиције, које производи здрав и квалитетан производ од млека са имања златиборских домаћина.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!