Прочитај ми чланак

Жарко Лаушевић је због болести у августу био у болници, али није престајао да ради

0

Глумац Жарко Лаушевић преминуо је данас у 63. години. Током претходног периода, у неколико наврата писало се његовим здравственим проблемима, чак био је и хоспитализован у августу.

О здравственом стању легендарног глумца писало се у више наврата током претходног периода. Крајем августа јавност је погодила вест о његовој болести када је завршио у болници „Бежанијска коса“ након што су му установили проблем са плућима.

После боравка у тој установи, Лаушевић је пуштен на кућно лечење, а о његовом стању на прес-конференцији говорио је глумац Радош Бајић који је редовно био у контакту са Жарком.

„Лаушевић је снажан човек, паметан, ментално врло јак. То је живот, некада наиђу и муке и проблеми. Он се озбиљно носи са својим проблемом, редовно се чујемо. Молим Бога, а и уверен сам да ће наћи снагу и да ће победити“, рекао је тада Бајић.

Упркос дијагнози Жарко није престајао да ради. Током лета снимао је наставак „Калканских кругова“, а непосредно пре хоспитализације завршио је филм „Руски конзул“.

Вест да је Жарко Лаушевић преминуо данас је објавила његова породица.

„Обавештавамо јавност да је данас 15.11.2023. године у 63. години живота, после краће и тешке болести, преминуо наш супруг и отац Жарко Лаушевић“, потврдила је Анита Лаушевић Танјугу у име породице.

О датуму и месту сахране јавност ће бити благовремено обавештена.