Прочитај ми чланак

Жарку Лаушевићу НИЈЕ служено опело, а ово је РАЗЛОГ

0

На испраћају за кремацију Жарка Лаушевића није служено опело, а како сазнајемо, овај верски обред није одржан на захтев породице глумца.

Протокол испраћаја на кремацију дозвољава породици да сама одлучи да ли ће бити опела или не.

Последњи испраћај Жарка Лаушевића уприличен је данас на Новом гробљу у Београду, а пар стотина колега, пријатеља и чланова породице дошли су да упуте последње збогом легендарном глумцу.

Супруга Анита, ћерке Асја и Јана и син Душан ниједног тренутка се нису раздвајали и тешили су се у боли.

Данас је, пре испраћаја, одржана комеморација Жарку Лаушевићу у Југословенском драмском позоришту, његовом матичном театру.

На комеморацији су говорили: Тамара Вучковић Манојловић, Вида Огњеновић, Војислав Брајовић, Ирфан Менсур, Светлана Бојковић, Милутин Караџић, Драган Бјелогрлић, Светозар Цветковић, Милан Марић, Петар Божовић.

Подсетимо, Жарко Лаушевић преминуо је 15. новембра услед тешке болести у 63. години.

Тужну вест о смрти глумца је поделила глумчева супруга Анита, у име породице.

„Обавештавамо јавност да је данас 15.11.2023. године у 63. години живота, после краће и тешке болести, преминуо наш супруг и отац Жарко Лаушевић. О датуму и месту сахране јавност ће бити благовремено обавештена. У име породице Анита Лаушевић“, писало је у саопштењу.

Испраћај Жарка Лаушевића на кремацију биће обављен данас на Новом гробљу у Београду у 14 сати.

Рођен је 19. јануара 1960. године на Цетињу. Гимназију је похађао у Подгорици и на једном часу књижевности је пожелео да се бави глумом.

Глумац Жарко Лаушевић, велику славу стекао је 80-их година прошлог века, након улоге Милоша Облилића у култном филму “Бој на Косову”.