Прочитај ми чланак

Владо Георгијев корона медијима: Престаните да линчујете људе који неће вакцину!

0

Певач и композитор Владо Георгијев, изазвао је велику пажњу на "твитеру", где је изнео низ критика за "корона медије", а које су поједини твитераши назвали "Информер за оне са средњом школом и више од 25 зуба у вилици" ("Пинк лаже глупе, а Н1 умишљене").

– Не реагујем ја ни на ваксере ни на антиваксере. Јер, нисам ни једно ни друго. Али реагујем на:

Фото: Јутјуб

– плаћене промотере и ботове
– агресивно противљење свачијој слободи било које врсте
– лажне научнике
– НВО плаћенике за ширење панине
– подјелу међу људима
– ућиткивање
– черечење
– лаж

Ок НоваС, хајде да се објаснимо више, јер не да нисте кул, напротив. Ви сте невиђени смарачи, плаћено гласило веома несрпског карактера, медиј који се бави углавном линчовањем, пресудама прије суда, хушкањем и плаћеном пропагандом и промоцијом страха и панике 24/7.


Константно пласирате АПСОЛУТНО непровјерене информације и упирете прстом на кога стигнете. Позивате на укидање туђег мишљења и слободе и свакога ко се не уклапа у ваш модел и агенду интерпретирате понижавајуће с намјером да га тотално извргнете руглу.

Ваши наслови су се јако приближили најобичнијим треш таблоидима и ви такође вртите најобичнији ријалити, мало другачији, али веома опасан. Ваш агресиван ваксерски наратив и пропаганда за коју добијате новац уноси велики немир међу људе, што вас уопште не занима.

Ваша селекција тема и одабир људи, догађаја, вијести за које сами процјењујете и одмах затим тврдите да су ок или не је исто што и један Пинк или Информер. Само из другог угла. Имате љепши дизајн и ништа више. Ви сте, заправо, један јако лош и пропали медији који је обећавао.

Ваша уређивачка политика свела се искључиво на исмијавање, прозивање, линчовање, трач, скандал, лажне сензације, кликбејт, поплаву црне хронике и крајње необјективно извјештавање. Иако у вашој редакцији ради велики број добрих новинара, ВИ – ето неки Ви то маестрално рушите.

Постали сте инстант промотери неетичког односа и твдњи у овом, нама, људима, тешком времену. Ваша касација је изнад сваког суда и помало ми личите на прототип неког дигиталног Бога из будућности, а у вама омиљеном амбијенту – “локдауну”.

Сад већ могу да вам директно и кажем шта мислим да сте; ВИ сте насилници. Пасивно-аграсивни насилници. Не знам колико вас је тамо који то јесте, па све те запослене, а квалитетне људе тако багателишете и срозавате. Да, срозавате константно и маестрално.

Желим вам да престанета да:
– ширите панику
– оптужујете свакога ко има другачије мишљење
– линчујете људе и доносите закључке као пресуде, априори одбацујући претпоставку невиности
– држите вјетар пропалим политикантима
Желим вам да се пробудите и да будете уз људе.

Престаните ВИ да дијелите људе и да се тако понашате. То је криминално. Идете стазама пинка и ртс-а и свих тих септичких јама. Ви – као ВИ, ма ко да сте ВИ који стојите испред свих људи у редакцији, а који сигуран сам НИСУ као ВИ и не мисле као ВИ.

Запамтите:
– Није Србија нека НВО
– Србија је држава дивног народа и историје
– Срби су народ љубави и вјере
– Срби су људи руковања и загрљаја
– Не УПИРИТЕ прстом да су сви ЗАРАЖЕНИ, БОЛЕСНИ, НЕОДГОВОРНИ…
– ВИ СТЕ – НЕОДГОВОРНИ и не схватате колико је опасно ово што радите.

Оставите људе на миру и пустите их да мисле својом главом. Вашу задржите за себе.
Престаните манипулаторски да свађате људе док се лажно пакујете у доброчинитеље.
Престаните да црните Србе и Србију под плаштом неке “грађанске” идеологије и квази-секуларизма.

Покушајте бар један дан да пишете како треба, одаберите неке лијепе теме. Престаните да знате све о јебеној корони јер не знате ништа. Нико познат не зна ништа. И сви ти које објављујете не знају ништа. Још једном вас молим да престанете да ширите мржњу. Престаните да лажете.

Добро је познато да ће се сви који не промивишу вакцину наћи пред стрељачким водом. Али, пишите мало другачије и другачије ће и бити. Од срца ВАМ желим да се вратите у нормално стање свијести и да будете рационални и реални. Покушајте да волите Србију. И да будете људи – закључио је Владо Георгијев, који се похвалио и да је деци пустио снимак са играњем (другог по реду) кола испред споменика Стефану Немањи.