Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ГЛУМЦА МЛАДЕНА НЕЛЕВИЋА: Срби су 1918. окупирали Црну Гору!

0

Глумац Црногорског народног позоришта Младен Нелевић недавно је исказао став да су Срби окупирали Црну Гору.

На снимку који је забележен приликом снимања серије „Божићни устанак“, у којој Нелевић тумачи лик Тодора, глумац каже:

„Веома сам задовољан и поносан оним што сам урадио. Играм човјека који чува власт у Црној Гори у вријеме неких политичких збивања када је краљ Никола отишао у Француску (…) Е сад, ту се дешавају неке ствари – долази опет окупација Црне Горе од наше источне браће, како би рекао краљ Никола, гдје се људи не сналазе шта и како треба да реагују„, објашњава Нелевић у официјелном снимку о серији, додајући да у Црну Гору тада долази 3.000 хиљаде српских војника, допремају се топови, а лик којег Нелевић тумачи треба да се од тога брани.

Серија „Божићни устанак“ у продукцији Јавног сервиса и режији Жељка Сошића изазвала је изузетну пажњу јавности због контроверзне тематике и прати је недвосмислена осуда јавности због кривотворења историјских чињеница, наводи портал Ин4С.

Овај портал међутим наводи да је серија препуна „невероватних конструкција“, и подсећа да је стручни консултант за историјска питања, историчар Новак Аџић, саопштио да даље не жели да учествује у том пројекту и да нема ништа више с том серијом.

„До сад су емитоване двије епизоде које, по мом суду, вријеђају и негирају историјску истину о Црној Гори и Црногорцима ондашњег времена. Захтијевам да се убудуће, у наредним епизодама поменуте серије, моје име избрише као стручног консултанта за историјска питања, јер у овој серији, очигледно имагинација и лична пројекција и доживљаји аутора сценарија, нијесу подударни са оним како је било договорено и предвиђено кад је, прије пар година, уважени редитељ и сценариста тражио од мене да будем ангажован на овом пројекту, на којем сам, иначе, на себе преузео улогу учитеља и снабјевача докумената итд“, навео је Аџић у образложењу, а преноси Ин4С.

Младен Нелевић је који је рођен 13. јануара 1957. године у Зеници. Старија публика памти овога глумца као легендарног професора из представе Сарајевска аудиција. Млађе генерације су га упознале кроз ликове у гледаним ТВ серијама Војна академија и Будва на пјену од мора.