Прочитај ми чланак

СЈАЈАН ПРОВОД Звуци тамбурице и мелодије равнице Златибором

0

Три тамбурашке вечери на завршници врло садржајног ''Златиборског културног лета''. Тамбурашки оркестри од петка до недеље на Краљевом тргу улепшали су последњи августовски викенд на најпосећенијој планини Србије.

Уједно и потврдили да је програм “Златиборског културног лета“ , чији је ово финални догађај, био веома интересантан и забаван те да су се Туристичка организација Златибор и општина Чајетина, као организатори и покровитељи, током целог летњег периода изузетно трудили да понуде понешто за сваког госта “златне планине“.

После мноштва овде виђених програма: надметања Стронгмена, Сабора трубача западне Србије, “Хиллс уп“ фестивала, Уличних свирача,концерата Лене Ковачевић и „Пилота“, наступа Филхармоније младих и „Ступова“, концерата низа естрадних звезда попут Николе Роквића и Халида Бешлића, разноврсних представа и наступа фолклорних друштава, дошао је ред и за мелодије равнице, увек драге и миле звуке тамбурице. У ова три дана Краљевим тргом се ширио дух кафане и боема, варошке песме и свирке за душу, чему су допринели велики мајстори жице из шест тамбурашких оркестара који су направили прави штимунг за посетиоце окупљене на Краљевом тргу.

У току прве вечери публику су својим мелодијама пленили виртуози тамбурашке банде „Оркус“ из Новог Сада , док је вокална солисткиња Јадранка Гојић дивним гласом изводила старе и увек актуелне нумере, а песмама „Ја те песмом зовем“, „“Алај ми је“, „Црне косе“ „Тамбураши моји“и другим побрала аплаузе публике. Чланови оркестра „ Романса“ својим репертоаром „Дунаве, моје море“, „Јесен у мом сокаку“, „Дајте вина, хоћу лом“ у свежој златиборској августовској ноћи загрејали су и повели публику у „ужичко коло“ на крају прве вечери.

У другој вечери за добре звуке и вибрације најпре су били задужени мајстори ансамбла „Велос“, што су са лакоћом и извели, па окупљене на Краљевом тргу у пола вечери предали шармантним, атрактивним и несвакидашњим уметницама женског тамбурашког ансамбла „ Ла банда“, такође из Новог Сада. А треће и завршно вече “Златиборског културног лета“ обележиће два оркестра: „Сремска банда“ из Сремске Митровице и „Ад Либитум“ из Новог Сада.

Након свега приказаног и приређеног у оквиру овог “Златиборског култуног лета“ Туристичка организација Златибор се захваљује свим посетиоцима на присуству дешавањима и сарадницима на помоћи и подршци, уз обећање да ће и у будућности бити још доста лепих тренутака на најпосећенијој српској планини у складу са слоганом и паролом: „Златибор – избор за све“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!