Прочитај ми чланак

Шести Кустендорф: Куста бије Бруса Вилиса!

0

Шести Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“, који се одржава од 16. до 22. јануара у Дрвенграду, на Мокрој Гори, биће отворен холограмском пројекцијом обрачуна редитеља и оснивача манифестације Емира Кустурице и холивудског глумца Бруса Вилиса, најављено је данас на конференцији за новинаре.

Кустурица је рекао је да ће на ливади бити пројектован његов „обрачун“ са Вилисом, у свим оним познатим акционим сценама из филмова „Умри мушки“.

На отварању ће наступити један од најталентованихих младих виолиниста у свету Немања Радуловић са својим саставом „Девил’с Триллс“. На питање новинара да ли у Дрвенград долази Моника Белучи, Кустурица је рекао да славна глумица „није рекла да неће доћи“, тако да је „можемо очекивати“ и додао да, када су гости у питању, припремају велико изненађење.

Кустурица је објаснио да се наставља идеја започета пре шест година, да се студентима плати авионска карта да дођу, прикажу своје филмове, прављене „без комерцијалног притиска“, и успоставе контакт са значајним ауторима светског филма.

– Фестивал открива нове људе, а онда се они кроз годину-две појаве са својим новим филмом – приметио је редитељ у изјави Тањугу.

Кустурица је данас у разговору са новинарима након конференције поводом шестог фестивала „Кустендорф“ рекао да има три-четири сценарија за филмове, али да је његов тренутно најважнији уметнички пројекат књига прича „Странац у браку“, коју треба да преда 15. јануара.

На питање да ли је реч о аутобиографском делу, Кустурица је приметио да „свако уметничко дело има аутобиографске елементе“ и додао да његови јунаци имају друга имена.

(Ало)