Прочитај ми чланак

Невоље у рају – Кустурица жестоко ударио: Џиберски луциферлуци Жељка Митровића

0

Најпознатији српски редитељ Емир Кустурица у једној од епизода свог серијала "Мој живот" говорио је о незапамћеним трагедијама које су задесиле Србију дан за даном - о масакру у Основној школи "Владислав Рибникар" који је починио тринаестогодишњак К. К. када је убио осморо својих вршњака и школског чувара, као и о ужасним злочинима Уроша Б. (20) у три села у околини Младеновца, који је пуцајући из "калашњикова" убио осморо младих. Кустурица је поредио ова два починиоца стравичних убистава, а у једном тренутку дотакао се и ријалити програма "Задруга" и њеног "креативног" ствараоца директора Пинк телевизије Жељка Митровића.

„За разлику од дјечака монструма и убице, џибер из Младеновца је дио приградске дрипачке колоне која сања да постане звијезда Задруге у којој врије живо блато, у коме се гуши светосавски Србин и Српкиња и гдје се остварују џиберски луциферлуци Жељка Митровића“, рекао је Кустурица у епизоди серијала „Мој живот“.


Он се, затим, упитао зашто се дечак монструм кога нагрижа савест што није убио све оне које је планирао, не доведе у Задругу, пошто, како је истакао, у Задрузи већ постоји један убица који је главни јунак.

Стравични догађаји у Србији узроковали су снажну реакцију народа, па се, између осталог, поред бројних захтева грађана, од власти тражи да укине емитовање ријалити програма.

„Моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање емитовања ријалити програма који промовишу насиље, агресију неморална понашања на телевизијама са националном фреквенцијом. Забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље и агресију, објављују лажне вести и крше новинарски кодекс. Смена руководства РТС због емитовања програма који афирмишу насиље, агресију и криминал. Одузимање националне фреквенције телевизија Пинк и Хепи. Смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора БИА Александра БИА и одржавање седнице Скупштине, на којој ће се размотрити поверење Влади Србије“, навела је наставница Марина Видојевић 8. маја у свом обраћању испред окупљених грађана код Народне скупштине.