Прочитај ми чланак

Руски дом: Концерт руске романсе – група „Данилушка“ и Душко Недић („Легенде“)

0

nada basanovic zekovic(Руски дом)
У Руском центру за науку и културу 26. марта са почетком у 19:30 часова биће одржан концерт Наде Башановић-Зековић са ансамблом „Данилушка“.

Сав приход са овог концерта намењен је штампању књиге о руском архитекти Николи Краснову, аутора Александре Бановић. Концерт организује Друштво српско-руског јединства  из Београда.

Нада Башанович-Зековић је дугогодишњи члан главног Одбора за културу Друштва српско-руског јединства. Увек се радо одазива на све хуманитарне позиве. Овај концерт у Руском дому је њен четврти наступ у добротворне сврхе.

Нада Башановић-Зековић је успешна пословна жена, која већ 25 година сигурном руком води своју  фирму Анемона д.о.о. Велика љубав јој је песма, а посебно руске романсе, староградске песме, старе српске песме. Снимила је два аудио диска у издању Бестрекордса. Одржала је преко сто концерата хуманитарне природе у земљи и региону. Овај концерт се одржава пред њен одлазак у Москву где ће наставити рад на промовисању хуманости и културе руског и српског народа, повезивању организација попут Друштва српско руског јединства са широм руском јавношћу.

Ансамбл „Данилушка“ je прославио 40 година рада. Шеф ансамбла Данило Даниловић је добитник плакете Удружења естрадних уметника Србије и до сада је имао више од 700 наступа у земљи, Русији и иностранству.

Гости: Душко Недић – вокал групе „Легенде“ , Елена Станисављевић – вокал и гитара.

И гост изненађења.

 „Велика је част певати за прикупљање средстава за тако важну књигу великог руског архитекте Николаја Петровича Краснова, који је пројектовао прелепе зграде Владе Србије, Министарства иностраних послова и многих других“, рекла је Нада Башановић.

Руски дом у Београду
Краљице Наталије 33, 11000 Београд, Србија
+381 11 2642-178
[email protected]