Прочитај ми чланак

РУСИ ОВАЦИЈАМА позивали српски хор на бис! (Фото прича, видео)

0

hor lola rusija koncert 4
Познати и један од најквалитетнијих хорова у Србији, Хор АКУД-а „Иво Лола Рибар“ из Београда, учествовао крајем фебруара на престижном ревијалном међународном фестивалу „Хорски ансамбли“ у руском граду Чељабинску (Јужно- Уралска регија), на позив Чељабинске филхармоније, која је један од организатора фестивала.

hor lola rusija 5
Фестивал је одржан под покровитељством Владе и Министарства културе Руске федерације, као и Министарства културе Чељабинске регије.

hor lola rusija 4
Хор се руској публици представио делима духовне и световне музике српских и македонских композитора 19. и 20. века (Стеван Ст. Мокрањац, К. Бабић, С. Божић, М. Говедарица, Д. Шушлевски, М. Тајчевић), али и делима руских аутора (Сергеј Рахмањинов, Николај Кедров, М. Кјус).

hor rusija 9
Хор АКУД-а „Иво Лола Рибар“ одржао је три целовечерња концерта који су наишли на сјајне коментаре критичара и притом оставиле снажан утисак на публику, која је на свим концертима стајаћим овацијама позивала хор на бис.

Поред „Лоле“, на фестивалу су учествовали Државни професионални хорови Руске Федерације из Москве, на челу са познатим диригентима проф. Владимиром Мињином и проф. Генадијом Дмитрјаком, као и професионални ансамбли из Екатаринбурга, Чељабинска и са Крима.

hor lola rusija  2
Хором АКУД-а „Иво Лола Рибар“ дириговао је маестро мр Милован Панчић.

(Србин.инфо – Бојан Драгојевић)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.