Прочитај ми чланак

ЦИА РЕВОЛУЦИОНАР СРЂА ПОПОВИЋ ПРОМОВИСАО КЊИГУ „Мустра за Револуцију“ у Београду

0
SRDJAPOPOVIC

Књига је приручник за све који желе да мењају свет: Срђа Поповић

У установи културе Пароброд вечерас је одржана промоција књиге гостујућег предавача Харварда Срђе Поповића, под називом „Мустра за револуцију“.

– Прави рецепт за револуцију без насиља проналазе многи, то је константан процес и он се мењао од Гандија, Мартина Лутера Кинга, Леха Валенсе, људи који су овде донели промене деведесетих до неких који се сада боре.То је једна вечна динамична дисциплина која траје сваког дана, али оно што је важно сада, постоји алатка да људи брже науче. Ова књига је један практичан приручник за све који желе да узму ствари у сопствене руке и да мењају свет – рекао је Тањугу Поповић.

“Мустра за револуцију“ је скуп прича о обичним људима који су урадили велика дела тако што су прво схватили са се ствари саме од себе неће променити, а потом да тај посао уместо њих неће урадити неко други.

Књига открива које су методе ненасилне борбе најефикасније за остваривање лепезе демократских циљева у најразличитијим друштвима, од борбе за права геј популације у САД, акције свргавања режима Слободана Милошевића у Србији, отпора северноафричким диктатурама, до демократских покрета у Азији.

– Друштвене мреже су одличне за организовање протеста, али ипак и оне имају другу негативну страну где се активизам претвори само у лајковање и шеровање на друштвеним мрежама и ништа се не чини у реланом свету. Ако желите да промените свет немојте само да лајкујете рекао је Поповић.

„Мустра за револуцију“ је до сада са успехом објављена у САД, Великој Британији, Канади, Аустралији и Немачкој.

До краја године појавиће се и у Француској, Турској, Мађарској, Јужној Кореји, Шпанији и Латинској Америци, а српско издање књиге може се купити у књижарама Вулкан и Делфи.

Извор: Блиц.рс