Прочитај ми чланак

ПОЗНАТА РУСКА ГЛУМИЦА У БЕОГРАДУ: Срби и Руси су блиски народи

0

Репортажа о Београду "Тајно саопштавамо целом свету" у продукцији Руске федералне телевизије довела је глумицу Олгу Кузмину у престоницу Србије где јој је домаћин наш глумац Милош Биковић.

Екипа Танјуга наишла је у београдском алтернативном уметничком простору „Квака 22“ на веселу телевизијску екипу коју предводи руска глумица Олга Кузмина позната по улози у телевизијској серији „Kухиња“.

Биковић каже да много људи у Русији није у прилици да види какво богатство Србија има да пружи.

– Људи овде могу да се проведу, да сазнају нешто…Имамо културна блага, одличну кухињу, интересантан ноћни живот – казао је Биковић и додао да се екипа управо налази у простору „Квака 22“ која је „изузетно интересантна алтернативна тачка културе“.

– Овде су млади људи освојили простор за културу…Изборили се за своје место и кров над главом за уметнике. Овај простор је одушевио наше госте из Русије јер овде долазе млади људи из целог света – каже Биковић.

Славни глумац каже да је својим пријатељима из Русије показао Храм светог Саве у чијем осликавању помаже и Руска федерација.

– Обишли смо места где се најбоље види траг руске имиграције у Београду…Показао сам им Калемегдан, Цркву Ружица, Аду Циганлију… – казао је Биковић и напоменуо да је у плану обилазак Музеја Николе Тесле, једног салаша ван Београда.

– Наговорио сам их да се још једном врате у Србију како ово не би била једина репортажа о Србији на руским телевизијама – казао је Биковић.

Олга Кузмина напомиње да је у Београду наишла на изузетно гостопримство својих домаћина.

– Српски и руски народи су веома блиски и људи из те две државе треба што више да се друже. Београд је веома пријатан град са изузетном културном понудом. Желимо да покажемо руском народу модерни Београд и Србију, да подсетимо оне који су заборавили да је Београд пун боја и свежине…нарочито гостољубивих и пријатних људи – казала је Кузмина.