Прочитај ми чланак

Потписан споразум: Више руских филмова, серија и документараца на телевизији ВИДЕО

0

У представништву Россотрудничества у Србији, Руском центру за науку и културу "Руски дом" у Београду, данас је свечано потписан Меморандум о сарадњи између компаније Арена Цханнелс Гроуп и представништва Россотрудничества у Србији. Меморандум подразумева узајамну комуникацију двеју страна, сарадњу на пројектима и догађајима усмереним на очувању и даљем развоју српско-руских односа у области културе, медија и спорта.

Меморандум су потписали директор компаније Арена Цханнелс Гроуп, Небојша Жугић и руководилац Представништва Россотрудничества у Србији, Надежда Кушченкова.

– За мене је потписивање споразума Арене и Руског дома у Београду велика част. Србију и Русију вежу дуге и пријатељске везе. Оно што нам је заједничко јесу вера и историја. Надам се да ће ови заједнички пројекти допринети бољем упознавању културе и обичаја два народа. Инсистираћемо да осетимо једни друге. Када сам дошла у Србију, нисам знала њену историју, која је изузетна. Појединци из Србије су за руску историју учинили нешто непоновљиво- рекла је Надежда Кушченкова на потписивању Меморандума испред Россотрудничества.

Она се дотакла вековног пријатељства српског и руског народа и изразила огромно задовољство поводом сарадње.

– Хвала вам на свему што чините, хвала за емоције према Русији и руској култури. Те емоције су узајамне и то могу да кажем у име свих колега из Руског дома. У Скупштини града Београда данас је потписан уговор о сарадњи и велика ми је част што сам имала задовољство да обавестим руског амбасадора и заменика Градоначелника, ГоранаВесића о нашем споразуму, који сада потписујемо – закључила је Кушченкова.
Директор Арена Цханнелс Гроуп д.о.о НебојшаЖугић је најавио програм богат документарним серијама које ће Русију и Србију још више ујединити.

– Ја сам веома срећан и задовољан што смо овде. Арена је покренула Балкан трип, туристички канал о Србији, али одлучили смо да кренемо и у причу о пријатељима нашег народа, а свакако да је један од њих, можда и највећи, Русија. Србија добија велику подршку у целом свету од Русије, наши председници, Александар Вучић и Владимир Путин су велики пријатељи и ово потписивање меморандума је сигурно прави пут да отпочнемо сарадњу. Срби који воле Русију и Русе мало знају о нашем братском народу и ми ћемо се ту трудити да преко наше телевизије и документарних серијала прикажемо не само историју Русије, него заједничку историју два народа. Најбољи начин побољшања односа два народа је спајање култура, историје, спорта. Ово је дугачак пројекат, има материјала да овај пројекат живи заувек. Генерације ће наставити и гајити овај однос. Желим вам свима успех у овом пројекту – рекао је Жугић.