Прочитај ми чланак

ПАР ИДИОТА МЕЊАЈУ НАШ НАЧИН ЖИВОТА, СРБИЈА ЈЕ ИЗВИКАНА! Цане покидао, ово морате..

0

"Ми не верујемо у образованост и поштење, у идеале, већ у покварењаке и мале људе"

Зоран Костић Цане, фронтмен Партибрејкерса и један од најзначајнијих уметника које је ова земља икад имала гостовао је на каналу Балкан инфо и том приликом изнео свој став о стању у Србији.

– Већина људи у овој Србији не би да се пробуди. Не виде перспективу. Велики је страх. Они не знају шта ће да раде, коме су потребни. Мало људи је профилисано, од било које власти, јер није важно колико си способан, већ коме припадаш – казао је он.

Демократија не постоји, то су измислили, каже Цане, јер од демократије са много људи добијеш – бирократију, контру од свега! А онда се запитао и шта је са појмом – слобода:

– Слобода је да можеш поштено да живиш, да ниси узнемираван од стране разних људи, који ти мењају начин живота. Пар идиота мењају наш начин живота – казао је музичар у свом препознатљивом стилу.

Он се дотакао и данашњег начина живота, који је освојила технологија.

– Што више гуглаш, то ћеш пре огуглати. Нећеш веровати оном људском у себи, оном до себе, док не седнеш за машину. Ма колико да време иде унапред, ово је дегенеративно време – казао је он.

Дотакао се и српског менталитета:

– Кад су Турци долазили у српска села, после пљачка и силовања, прво што би урадили је да би исекли све воћњаке – из једног простог разлога. Срби су храбри кад су ван себе, напију се, направе сра*а. Убију заповедника села. Сутрадан – нема их. Морају да побегну. Испашта народ. Који би да преговара. Код Срба има тај проблем – прекинута комуникација – казао је он у интервјуу.

Прокоцкали смо све шансе које смо имали да се поново родимо, каже он, ми живимо, додаје, „али нисмо рођени“.

– Ми не верујемо у образованост, у поштење, у идеале, верујемо у покварењаке, људе мале, који се крију иза великих речи, а само им је на уму интерес, да имају новца – каже он.

– Ми смо незрели народ – закључује он.

Србија не воли своју децу, и додаје:

– То је њен највећи проблем. Србија? Најизвиканији и најманипулативнији појам. То је само име једне регије. А они који су профућкали то име, имају своје име и презиме.

Ниједна држава се не понаша као Србија према онима који су дали живот за њу, казао је Костић осврћући се на, како он каже, „клинце које су скапали на Кошарама“.

– Држава мора да стаје испред свог народа, а не као кад нека будала направи неко срање, дајемо милионе за њега – каже он.