Прочитај ми чланак

„МОНТЕВИДЕО: ВИДИМО СЕ!“: Премијера пре Београда у препуној сали у Грачаници

0

montevido u gracanicika1

Нови филм Драгана Бјелогрлића „Монтевидео: Видимо се!“, премијерно приказан у  Грачаници. Пред препуном салом, после пројекције на бину су изашли главни глумци и редитељ филма, али и  премијер Србије Ивица Дачић.

„Монтевидео, видимо се!“ који је у Грачаници приказан пред Београдску премијеру, заказану за данас, наставак је  филма „Монтевидео, Бог те видео“, једног од напознатијих продуцента и глумца Драгана Бјелогрлића.

Филм говори о великом успеху репрезентације Краљевине Југославије која је на Светском првенству у фудбалу у Уругвају 1930. године освојила треће место.

Глумачка екипа је заједно са редитељем, премијером Србије и министром без портфеља задуженим за Косово и Метохију, обишла манастир Грачаницу где су се обратили окупљеним новинарима. Редитељ филма Драган Бјалогрлић, после завршене пројекције, истакао је да је поносан због доласка у Грачаницу.

“О филму Монтевидо се пуно писало и на моје велико чуђење нико никад није споменуо да је то први српски филм који је кренуо са Косова из Звечана и доживео велики успех. Сада смо после три године овде, на овом светом месту и има нас мног више”, истакао је Бјелоглић.

Глумац Милош Биковић је захвалио премијеру, редитељу и екипи што су их довели у Грачаницу, али се највише захваљује народу који живи овде.

“Мене је Драган први пут довео овде пре три године заједно са екиом и сад ме је довео поново. После овог доживљаја ја бих га следио где год… ”.

Виктор Савић који у филму глуми капитена Милутинца је рекао да му је част што постоји разлог да буде овде.

“Част ми је што постоји разлог да будем овде могу да вам кажем да само слога Србина спашава”, истакао је Савић.

Петар Стругар, легендарни Моша у филму захвалио је Бјелогрлићу што им је приуштио да буду део овог пројекта.

“Хвала свима што су дошли овде да нас подрже. Дошли смо да направимо предпремијеру тј. прво извођење овде код нас на Косову”, рекао је Стругар.

У Грачаници је са редитељем, глумцима и министром без портфеља задуженим за Косово И Метохију Александром Вулином допутовао и премијер Србије Ивица Дачић који је захвалио редитељу филма и глумцима што су “своја два филма промовисали управо на Косову И Метохији”.

“Овога пута нисам ја главни гост. Ми смо овде дошли да пропратимо овај догађај за који сматрам да је симболичког карактера,” рекао је преијер Србије.

На предпремијери филма сала Дома културе у Грачаници је била препуна, осим постојећих седишта, било је испуњено још стотинак додатих столица, а многи су стајали са стране и на балкону. Филм је приказан и у 16 сати.  Улаз је био бесплатан, а пројекцију је подржала Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Домом културе у Грачаници.

(Радиоким.нет)