Прочитај ми чланак

Милић: Сви западни фестивали одбили мој филм о погрому Срба на КиМ

0

За мене је изузетно важно и јако сам поносан што сам снимио ову причу зато што мислим да је ова тема која не сме да буде заборављена, рекао режисер филма „Мрак”. Редитељ је говорио о свом новом остварењу „Мрак”.

Радња овог филма инспирисана је истинитим догађајем који се одиграо у време мартовског погрома на Косову и Метохији и обрађује потресну животну причу испричану кроз визуру девојчице Милице која са мајком и дедом живи у планинским деловима Косова.

На питање колико је важно да се говори о овој теми, Милић је истакао да је за њега било изузетно битно да сними овај филм.

„За мене је изузетно важно и јако сам поносан што сам снимио ову причу зато што мислим да је ова тема која не сме да буде заборављена”, рекао је.

Он се осврнуо и на то да ли овакви филмови имају моћ да промене свест и помогну људима на Косову.

„Ја нисам оптимиста по том питању, мислим да ће морати да прође много година да бисмо ми могли да направимо неку равнотежу или баланс између та два народа која су у завади”, навео је Душан Милић.

Редитељ је открио и каква су очекивања за овај филм, односно који је даљи живот остварења „Мрак”.

„Што се фестивала тиче мислим да смо са фестивалима завршили. Нас су одбили сви могући западни фестивали на које смо могли да аплицирамо”, рекао је Милић и додао да очекује да ће биоскоп бити гледан у домаћим биоскопима, иако је у питању тешка тема.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!