Прочитај ми чланак

КУСТУРИЦА: Сидран ме прогласио мртвим да ми не би вратио 5.000 евра!

0

dru Kusturica0_620x0

Листа особа којима Абдулах дугује новац је подуга и да би дуговања била отписана, мења биографије, каже Емир. Можда је он погинуо у Сирији, у борби против Башара, изјавио режисер.

Након контроверзне изјаве босанског књижевника и филмског сценаристе Абдулаха Сидрана да је Емир Кустурица погинуо 1994. године бранећи Сарајево, огласио се прозвани редитељ и некадашњем сараднику и пријатељу оштро узвратио! Рекао је да му дугује новац и упоредио га са „рђавим бојлером који цури на све стране.
– Сарајевски песник, духовни бескућник, Абдулах Сидран, написао је да се Емир Кустурица претворио у Пантелију! Шта друго може да пише човек који се наочиглед свога народа претвара у бојлер, који и горе и доле рђа, цури и пишти на све стране?!

Платио му операцију

Сваки час се ишчекује да академик свечано експлодира, баш како бојлеру и доликује. Листа особа којима Сидран дугује новац је подуга и да би дуговања била отписана, он мења биографије својих савременика – одбрусио је Кустурица, који је са Сидраном, док су били „у љубави“, направио култне филмове „Сећаш ли се Доли Бел“ и „Отац на службеном путу“.

И сам се присетио времена када су били пријатељи, па је открио да је Сидрану помогао приликом операције катаракте.

– Сидран је у једном тренутку био на прагу да изгуби вид, али пошто у Сарајеву није било спонзора, стигао је до мене. Како је онда Кустурица, а не Пантелија, извадио из џепа пет хиљада евра и послао га на приватну клинику. На њој постоје подаци када је оперисан и ко је за то дао новац! После тога се у једном интервјуу правдао да је за операцију „одрадио“ књигу „Смрт је непроверена гласина“, коју потписује Кустурица, а на Пантелија – објавио је Емир одговор Сидрану на сајту Искра.цо. Кустурица је узвратио истом мером као и Сидран, спекулишући о погибији.

Нећемо се гледати

– По логици бојлера, који цури на све стране, ја би требало да доказујем како сам мало жив, а та истина је могла да се потврди давањем новца! Тако бих Сидрану доказао новцем да сам жив и како „мy наме ис нот Пантелија“. А шта ако би се установило да је заправо Сидран у Сирији погинуо, као и многи његови сународници који су се борили против Башара, и да је овај бојлер који пред нашим очима цури само замена тезе – написао је Кустурица и завршио речима: „Чак иако је жив, сумњам да ћемо се више икада гледати, али је важно да нешто сазна пре смрти.

Abdulah Sidran(2)Сидран: Кустурица погинуо бранећи Сарајево, ДБ поставио двојника Пантелију!

Кустурица је херојски погинуо у акцији на Брусу, а гробно мјесто овога шехида остало је скривено на Требевићу, у територији које сада припада РС, рекао је између осталог Сидран некадашњи сарадник славног редитеља.

Познати писац и бх. академик Абдулах Сидран гостујући на једнох сарајевској ТВ, изнео је шокантне чињенице и тврдње везане за „праву судбину“ Емира Кустурице који је, према његовим извјештајима, погинуо на брадима око Сарајева, а да је личност која сада хода по Србији његов двојник и особа са стварним идентитетом – Пантелија Милисављевић

Сидран је у емисији на ТВ Алфа гледаоце подсетио на репортажу из магазина „Дани“ који датира из ратне ’93. и која је са правих линија одбране града Сарајева донела причу о трагичној смрти Емира Кустурице, као команданта једне од једница Армије РБиХ.

Српске тајне службе су, по тврдњама добро упућених сведока, наводи Сидран, лансирале двојника Емира Кустурице. Ради се о Пантелији Милисављевићу који већ 20 година хода по Србији и представља се као славни редитељ.

(Курир Инфо)