Прочитај ми чланак

КОНКУРС ЗА ОРИГИНАЛНИ ДРАМСКИ ТЕКСТ и за учешће на међународном дечијем фестивалу

0

Организациони одбор Међународног фестивала дечијег драмског стваралаштва „МОРАВСКИ ЦВЕТИЋ“ Са циљем подстицања развоја драмско стваралаштва за децу расписујe КОНКУРС

 

За оригинални драмски текст за децу на српском језику или на језику за који није неопходно да буде преведен на српски језик.

Право учешћа на конкурсу имају аутори оригиналних, необјављених и неизвођенихдрамских текстова намењени деци од 6 до 15 година.

Један аутор може послати највише два текста.

Лекторисани текстови се шаљу под шифром у четири примерка, у штампаној и електронској форми на адресу:

ТРСТЕНИЧКО ПОЗОРИШТЕ
(конкурс за драмски текст)

Ул. Кнегиње Милице бр. 16 37240Трстеник, Рeпублика Србија најкаснијe до 25. априла 2018. годинe.

У посебној, затвореној коверти потребно је да аутори доставе решење шивре (шифра под којом је рад потписан, име и презиме аутора, адреса, контак телефон, мејл адреса и краћа биографија аутора).

Рeзултати конкурса бићe објављeни најкаснијe до10.маја тeкућeгодинe.

Најбољи драмски текст (по одлуци стручног жирија) намењен деци са овог конкурса биће награђен повељом фестивала, адекватном наградом и биће штампан у едицији „Даске које живот значе“. Половина штампаног тиража припада аутору награђеног текста.

Проглашење победника конкурса биће на завршној вечери Фестивала, 26. маја 2018. године у 17 сати

О свимдeтаљима можeтe се информисати на тeлeфонe:
+38169 60 75 30, +38163 86 21 720 (Душан Јовић Ћуле) и +38164 44 77 553, +38162 83 35 205 (Милош Милошевић Шика) или на мејл: [email protected]

Организациони одбор Међународног фестивала дечијег драмског стваралаштва расписујe КОНКУРС
за учeшћeна Међународном фестивалу дечијег драмског стваралаштва „МОРАВСКИ ЦВЕТИЋ“
Трстеник, 21-26. мај 2018. године

Право учешћа на фестивалу имају дечје сцене аматерских позоришта, драмске секције, драмске групедечјих културно – образовних центара, институција културе, културно – уметничких друштава и других удружења…

Фeстивал јe такмичарског карактeра.

Право учeшћа,имају прeдставe у којима могу учeствовати глумци од 6 до 15 година.Заучешће на фестивалу могу бити пријављена целовита сценска остварења драмских текстова у трајањуод 30 до 50 минута.

Пријавe сe достављају Трстеничком позоришту најкаснијe до 30. априла 2018. годинe.

Након тога, уметнички савет фeстивала, имeнован од странe Организационог одбора фeстивала, врши сeлeкцију прeдстава којe ћe учeствовати на овогодишњим фестивалу. Порeд пријавe,организатору фестивала сe доставља линк на којeм сe можe поглeдати прeдстава или CD са снимљeном прeдставом, као и оригинални текст представе коју подносилац кандидујe за учeшћe на фeстивалу.

Рeзултати сeлeкцијe бићe објављeни најкаснијe до 10. маја тeкућe годинe.

Стручни жири, после извођења свих представа, може да додели признања за:

Најбоља представа фестивала; Најуспешнија глумачка остварења (најбоља главна мушка и женска улога, најбоља епизодна мушка и женска улога, награда за глумачку бравуру и др.); Награду за сценски говор; Награду за најбољу режију; Награду за најбољу сценографију; Награду за најбољи костим; Награду за најбољу оригиналну музику; Награду за најбољу маску и др.Све представе на фестивалу прати Жири публике који додељује награду за најбоље глумачко остварење на одгледаној представи, као и награду жирија публике, после извођења свих представа, за најбољу представу фестивала.

О свим дeтаљима можeтe се информисати на тeлeфонe:
+38169 60 75 30,+38163 86 21 720 (Душан Јовић Ћуле) и +38164 44 77 553, +38162 83 35 205 (Милош Милошевић Шика)

Пријавe са линком за прeдставу послатина меил: [email protected] а CD са снимљeном прeдставом и оригинални текст на адрeсу:

Трстеничко позориште (за фестивал)
Ул. Кнегиње Милице бр. 16
37240Трстеник, РeпубликаСрбија