Прочитај ми чланак

Ко би то купио: Удба бот Мики поново се огавно улизује Вучићу

0

Мики Манојловић се у ауторском тексту за најновији НИН, још једном осврнуо на изјаву да је Вучић де Гол и рекао:" Сада додајем да је председник Вучић за домаће видљиве политичке чиниоце, у постојећим околностима, професор политичке праксе. Годинама у политичком животу гледам лоше ђаке, који више пута понављају исти разред".

…“Пре, а и после избора неслогом разваљене опозиције, сада додајем да је председник Вучић за домаће видљиве политичке чиниоце, у постојећим околностима, професор политичке праксе. Годинама у политичком животу гледам лоше ђаке, који више пута понављају исти разред. Огромна већина њих никаквим страначким делом краду нам боље, тако жељене демократске дане. Зато ће они које ће народна воља, од свега најважнија, једног дана изабрати да врше најодговорније државне обавезе, водити ову државу тек кад стекну пунолетство. Ко зна где су сад…

Написао је глумац, коме је супруга директор Југословенског драмског позоришта, а осврнуо се и на културу:

…Култура је све. Од ње све почиње и зависи. У личном и друштвеном животу. Мон цхер, де Гол је имао десну руку Француза Малроа, утемељитеља многих вредности Пете Републике. Француска је наставила, убрзала свој вишевековни културни лет у галаскији коју ми можемо само назрети. Ми смо у то време имали строгу Митру Митровић, јахачицу белог коња соцреализма, ослобођења које је донела Совјетска армија и слом нацистичке Немачке. Култура је све. Она је начин живота. Како све иде својим природним током, разореном државом владар је владао, свирао клавир у белим рукавицама. За визионаре културе која ствара и носи државу непролазних вредности имао је Митру, мон цхер, није имао Иву Андрића, Мирослава Крлежу, Марка Ристића, Душана Матића, Васка Попу, Данила Киша, Милоша Црњанског, Милорада Павића, Вегел Ласла, Душана Џамоњу или архитекте Николу Добровића, Ивана Белића, или духовне наследнике Димитрија Лека и Драгутина Ђорђевића.

Покојни глумац Милан Гутовић је једном приликом рекао: „Кажу да се Мики Манојловић продао режиму… Ма не, не верујем ја у то. Па, ко би ТО купио!“

 

 

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!