ФИЛМСКИ ЦЕНТАР СРБИЈЕ: Филм о Тесли подржан са 30 милиона динара!

0

На конкурсу Филмског центра Србије за суфинансирање производње домаћих дугометражних играних филмова одабрани су пројекти Борише Симовића, Олега Новковића, Ивана Икића, Саболча Толнаија, Косте Ђорђевића и Огњена Главонића.

Петочлана комисија ФЦС, која је од 57 одабрала шест пројеката, радила је у саставу: Гордан Михић, Кристина Ђуковић, Мирослав Лекић, Бојан Вулетић и Марко Јоцић.

Дебитантски филм Борише Симовића „Из светла: Луминоус“ на конкурсу је подржан са 30 милиона динара.

Главни јунак филма је чувени српски научник Никола Тесла, а сценарио се фокусира на преломни, а мало познати тренутак у Теслином професионалном и личном животу.

Нови пројекат Олега Новковића „Живи човек“, такође је подржана са 30 милиона динара, као и „Корисници“ Ивана Икића, који доносе тему безусловне љубави у лицемерном систему.

Пројекат „Вожња бициклом са Золијем Турчином“ сценаристе, редитеља и продуцента Саболча Толнаија чланови комисије су оценили на 29 милиона динара.

„Жал“Косте Ђорђевића добио је 27 милиона, док је дебитантски играни филм Огњена Главонића „Терет“ подржан са четири милиона динара.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!