Прочитај ми чланак

ДОЂИТЕ – ФЕСТИВАЛ СРПСКИХ И РУСКИХ старих и уметничких заната у центру Београда

0
ФОТО: Србин.инфо - Ненад Златановић

ФОТО: Србин.инфо – Ненад Златановић

Удружење народне уметности и занатства Санкт-Петерсбурга и Лењинградске Регије, „НВО Дворана Заната”, уз помоћ Амбасаде Русије у Републици Србији, уз подршку туристичке организације града Београда, у сарадњи са старим и уметничким занатима Србије, организују фестивал руско-српског занатства „Новогодняя ярмарка“ (Новогодишњи сајам) у периоду од 15.12.2015. – 09.01.2016. године. у Београду – угао Кнез Михаилове и Змај Јовине), у галерији „Прогрес“.

У програму је – изложба дела декоративне и примењене уметности народних стваралаштва и заната из Русије;
изложба дела декоративне и примењене уметности народних стваралаштва старих и уметничких заната и домаће радиности Србије.

Ово је већ седми фестивал народних заната Русије који ће се одржати у Србији, са акцентом у овој години на традиционални руски народни занат «хохлома», са циљем да се српски народ ближе упозна са богатством руских уметничких вештина, који се ове године спаја са старим уметничким занатама Србије.

Фестивал који се претворио у традицију, која се понавља из године у годину и која ојачава развој српско-руских културних веза, као и осећај јединства наших словенских и православних корена.

Свечана церемонија отварања фестивала у галерији „Прогрес“ (ул. Кнез Михајлова 27) ће се одржати 15 децембра 2015. године са почетком у 15 ч. На церемонији присутним ће се обратити Амбасадор Русије Александар Чепурин.

Извор: Србин.инфо, Прес-служба Амбасаде Русије