Прочитај ми чланак

„Дипеш мод“ идућег маја у Београду

0

 

Чувени британски бенд „Дипеш мод“ наводно би, коначно, требало да одржи концерт у Београду, у мају следеће године, сазнају „Новости“.

Група која се може похвалити са више од сто милиона продатих албума и синглова, у српску престоницу требало би да стигне у склопу светске турнеје на којој ће промовисати свој 13. студијски албум, на коме управо раде и чији се излазак очекује почетком 2013. године. Певач „Дипеш мода“ Дејв Гахан изјавио је да имају 20 демо песама и да ће  албум продуцирати Бен Хилијер, заједно са клавијатуристом, гитаристом, певачем, текстописцем и главним композитором Мартином Гором.

Иначе, најуспешнији електронски бенд у музичкој историји замало је одржао концерт у Београду 20. маја 2009. на Ушћу, у оквиру европског дела турнеје под називом „Тоур оф универсе“, али је због болести Дејвида Гахана био приморан да откаже свирке у Атини, Истанбулу, Букурешту, Софији, Београду, Загребу, Варшави, Риги и Виљнусу.

Певач је 12. маја 2009. претрпео тежак напад гастроентеритиса, а у болници му је откривен и малигни тумор бешике, који је успешно уклоњен. Преговори српског промотера и менаџмента „Дипеш мод“ су у току, и мада се не зна локација концерта, извесно је да ћемо их слушати у мају.