Прочитај ми чланак

БРАНКА КАТИЋ Мањина на власти у Србији има све повластице и бахато се њима користи

0

Мало шта се променило, а готово ништа набоље. На власти су иста лица које памтим из деведесетих, из времена несрећног рата који је довео до распада Југославије, истакла је глумица Бранка Катић у интервјуу за нови број недељника Време.

Она је додала да су медији у Србији у још горој блокади него пре, а мањина која је на власти има све повластице и бахато се њима користи.

– Још увек има превише острашћености и недостатка толеранције, непоштовања основних људских права, хомофобије, национализма, искључивости… У Великој Британији макар закони важе једнако за све, а они који су на власти још увек су одговорни људима који су их изабрали, оценила је Катић.

Према њеним речима, једини начин да се тај тренд напуштања земље заустави – и то не само младих људи него и читавих породица – јесте да се много тога у нашем друштвеном и политичком систему измени: да се младим људима пружи фер шанса да раде и граде живот у друштву које брине о појединцу, да живе у уређеном систему у којем се поштују праве вредности и у којем закон важи једнако за све.

„Поред тога да се знање не девалвира лажним дипломама и да људи буду слободни да исказују своје критичко мишљење и остварују своја људска и грађанска права“.

Како је истакла, грађанска дужност свих нас је да будемо ангажовани.

– Бити „аполитичан“ је само још једна форма политичког делања коју власт у Србији потхрањује, зазирући од политички писменог и освешћеног грађанства. Мени је јако важна слобода, и мишљења, и делања, и изражавања. Верујем да се за слободу увек вреди борити, навела је Бранка Катић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!