Прочитај ми чланак

Биковић од сада има две домовине: „Коначно могу да се оженим Рускињом из љубави“

0

После седам година активног учешћа у културном животу Русије и снимања филмова у тој држави, указом председника Владимира Путина, Милош Биковић добио је руско држављанство.

Познати глумац истиче да има две домовине и да ће наставити да зближава два народа, а шали се и да сада коначно ако се ожени Рускињом може да каже да је то урадио из љубави.

Foto: Printscreen Instagram

„Откако сам отишао у Русију осећам се као део тог друштва. Као код куће у својој Србији. Ово за мене је додатна потврда и част. Сад је само све то озваничено. Већ 7 година тамо живим и стварам“, каже познати глумац.

Сад је сигурно, додаје, да ако се ожени Рускињом – то ће сигурно бити из љубави. О томе како се тако добро уклопио у руско друштво, Биковић на првом месту истиче саме Русе.

„То највише говори о њима и колико они поштују културу и делатнике културе. У време када сви затварају границе и када се људи додатно отуђују, они чине један овакав гест и то је једно додатно зближавање два народа“, објашњава глумац.

Слаже се и са констатацијом да сада има две домовине.

Српска култура је нешто што га је формирало и нешто што промовишем и труди се да прославим где год може.

„Пошто сам већ неко време део и руске културе, могу слободно да кажем да је све то део једног кода, да су нам вредности исте. Словенско порекло, историја, доминантно православно-хришћански систем вредности. Снажан исламски фактор где и у једној и другој држави имамо нашу браћу, суграђане муслимане који чине важан део у формирању културног живота“, истиче Биковић за РТС.

Упркос томе што је Русија највећа земља на свету, многи Руси знају за Србију и сви гаје симпатије и позитивно мишљење о Србима.

Биковић такође кроз Привредну комору Србије покушава да помогне даљем развоју филмске индустрије.

„Са партнерима из Италије правимо анимациони студио, који је први те врсте на Балкану. Трудићу се да дам предлоге и свој допринос прављењу платформе која би допринела систематизацији платформе у Србији. Ми као наследници југословенске кинематографије имамо огромно искуство, али српска кинематографија мора да живи у новом свету и другачијој реалности и због тога морамо да нађемо модус операнди“, каже познати глумац.