Прочитај ми чланак

ВУЧИЋИЗМИ: Србија остварила резултате, али је и даље сиромашна земља

0

Председник Александар Вучић казао је да Србија последњих неколико година има релативно добре резултате у економији, али да је и даље сиромашна земља.

Вучић је на округлом столу „Сарадња компанија са локалном самоуправом или Владом“ у Палати Србије казао да су јавне финансије под, како је рекао, контролом, као и да расте кредитни рејтинг земље.

Он је рекао да је јавни дуг под контролом, али да Србија мора много тога да поправи као што је недовољно ефикасно правосуђе, убрзање на спровођењу промена начина образовања, као и да треба унапредити област владавине права у земљи.

Он је казао да је Србија прва приступила дуалном образовању у региону и додао да жели да у том програму буде у будућности од 35.000 до 40.000 младих.

„Наша инфраструктура је све боља“, поручио је Вучић Председник.

Привредне коморе Србије Марко Чадеж казао је да је Србија отворена за инвестиције.

„Ако је један регион отворен за инвестиције, то је била српска влада, и то су показале бројке прошле године“, рекао је Чадеж.

Додао је да су српска и немачка економија умрежене. Он је подсетио да немачке компаније запошљавају око 60.000 људи у Србији. Немачки министар привреде Петер Алтмајер казао је да Србија има раст и да, како је он оценио, постала привлачна за стране инвестиције.

Он је рекао да је данашњи састанак са председником Србије био, како је рекао, изванредан и пренео поздраве канцеларке Немачке Ангеле Меркел Србији.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!